Jordi Navarrete: “lamentem la radicalització actual d’Alberto Fabra cap IB3 i TV3 i que rebutgen el múltiplex”

navarretemultiplex2017
image-445584
El senador de Compromís va defensar al Senat l’establiment d’un segon múltiplex que permeta exercir la reciprocitat tan prompte torne a funcionar la televisió valenciana

 

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha lamentat la negativa del Partit popular al Senat “que parla de tindre mans esteses i de diàleg entre autonomies però que no facilita en res l’aplicació de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries, ratificada per l’Estat espanyol el 9 d’abril de 2001, la qual cosa compromet al Govern d’Espanya a adoptar mesures concretes en favor d’aquestes llengües”, en especial pel que fa a la possibilitat d’emissions de televisions autonòmiques en territoris veïns amb la mateixa llengua, cas d’IB3, TV3 i, abans, Canal 9.

Navarrete ha explicat que “vaig eixir estranyat pel gir tan radicalitzat que ha experimentat Alberto Fabra, ja que quan era alcalde de Castelló, influït per l’opinió pública, defensava la llibertat d’emissions de les cadenes catalanes com s’havia estat fent al llarg de dècades i on demanava fins i tot un segon múltiplex al aleshores govern de José Luis Rodríguez Zapatero“. Per Navarrete, Fabra “després d’haver perpetrat el tancament i ERO de RTVV veu fantasmes per tot arreu, països catalans i fal·làcies com que la gent de Compromís estem per la humiliació i el sotmetiment dels valencians a d’altres pobles, quan només estem parlant de la supervivència de les llengües minoritzades, per la col·laboració de la industria audiovisual i per l’intercanvi cultural“, ha afegit.

La moció de Compromís va ser recolzada pel PSOE, PNB, ERC i Mixt (17 vots a favor) i rebutjada pels 28 vots del PP i l’abstenció de Ciutadans. Compromís té grans esperances en els èxits de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i en la recuperació de la futura RTVV que va ser tancada per Alberto Fabra el 2013 i poder així recuperar “una ferramenta que ha de ser capital per al futur del poble valencià i el sector audiovisual“.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.