banner_990x90_EFE (1)

Jordi Sebastià defensa la cerca d’un nou model energètic per a Europa

Valencia Noticias | Redacción.- L’Eurodiputat de Compromís Equo, Jordi Sebastià ha tingut una intensa setmana de treball a Las Palmas de Gran Canaria facilitant la informació en el Cabildo i en l’Ajuntament de la capital per a beneficiar-se de les ajudes per al canvi de model energètic, conegudes com a Pla Juncker. Sebastià s’ha oferit a brindar tota la seua ajuda perquè els canaris i canàries puguen aprofitar el gran potencial que tenen en el seu territori, per a desenvolupar un model energètic no contaminant.

Jordi Sebastià ha defensat en la seua visita a Las Palmas les polítiques que des de Brussel·les s’estan implementant des de les quals es fomenta un model energètic sostenible ecològicament i també socialment. En aquest cas l’eurodiputat ha fet referència a la situació que es va viure recentment en l’illa amb les prospeccions petrolíferes que van estar prop de convertir-se en un gran desastre ambiental, però també econòmic i social, pel que per a Canàries significa el turisme.

Sebastià es Eurodiputado de Compromís Equo.
image-298697

En aquest sentit, l’Eurodiputat de Compromís Equo es va comprometre en la seua visita “a col·laborar tot el possible perquè no tornen a convertir a les Illes Canàries en el conillet d’índies amb les prospeccions petrolíferes”. Sebastià va animar a les autoritats locals a pressionar “al govern de l’Estat perquè els seus projectes tinguen subvencions per a les renovables. Estem davant un model caduc, car i dependent que hem de canviar”, va concloure.

Aprofitant la seua visita a Gran Canària, Sebastià va participar en el debat organitzat per Equo Gran Canària en el Club Victoria sota el títol ‘La sobirania energètica insular: Utopia o Desafiament’. La xarrada va desbordar les expectatives de l’organització havent de canviar a una sala més gran a causa de la gran afluència, un senyal inequívoc de la importància d’aquest tema per als canaris i canàries.

Finalment, com un dels motius principals de la visita, Sebastià va facilitar tota la informació necessària per a la sol·licitud de les ajudes del Pla Juncker al desenvolupament energètic. Un impuls que servirà per a començar un nou model sostenible en les illes col·laborant a eliminar l’alta taxa de pobresa energètica actual.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.