banner_990x90_EFE (1)

Justícia reforça la formació dels advocats que atendran a les persones desplaçades per la crisi a Síria

El secretari autonòmic de Justícia ha inaugurat la primera edició del curs ‘L’asil, refugi i protecció subsidiària’ al Col·legi d’Advocats de Castelló

El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha inaugurat esta vesprada, a la seu del Col·legi d’Advocats de Castelló, la primera edició del curs L’asil, refugi i protecció subsidiària, que naix amb l’objectiu de “reforçar la formació dels lletrats de la Comunitat Valenciana que atendran a les persones desplaçades per la crisi a Síria amb les eines teòriques i pràctiques per a la detecció dels supòsits de sol·licitud d’asil, refugi o protecció subsidiària internacional, així com aplicar el procediment adequat en cada supòsit i entendre la funció de cada agent en les diferents fases de procediment”.

Acompanyat del director general de Reformes Democràtiques, José Garcia Añón, Puchades ha destacat que “des del Govern Valencià tenim molt clar que és obligació indefugible de l’Administració autonòmica ajudar als milers de persones que intenten arribar a la Unió Europea fugint de la gravíssima crisi humanitària, que estan patint en diferents països riberencs del Mediterrani, que, en comptes d’un mar de solidaritat s’està convertint en un autèntic mur de vergonya i d’insolidaritat”.

Refugiats de guerra i demandants de protecció

Ferran Puchades ha recordat “l’època en la que els valencians érem, a esta banda del mar Mediterrani, els protagonistes de situacions molt semblants com a refugiats de guerra i demandants de protecció internacional” i ha posat com a exemple l’heroïcitat del vaixell britànic Stanbrook que va partir del port d’Alacant amb un total de 2.638 refugiats la mitjanit del 28 de març de 1939, dos dies abans d’acabar la Guerra Civil, amb destinació a la ciutat algeriana d’Orà.

Al respecte, Puchades ha fet un paral·lelisme entre el viatge del vaixell Stanbrook carregat de refugiats republicans i la iniciativa de la Generalitat Valenciana per a traslladar amb un vaixell cedit per una companyia naviliera a 1.100 refugiats sirians des de l’illa grega de Lesbos fins a la Comunitat Valenciana, que s’ha trobat amb els entrebancs administratius del Govern central.

El secretari autonòmic de Justícia ha explicat que la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha mantingut recentment una entrevista amb la secretaria general d’Immigració i Emigració, Marina Corral, per a desbloquejar el trasllat per mar de les persones refugiades, però, lamentablement, a dia de hui esta iniciativa encara està pendent de rebre l’autorització administrativa del Govern central.

La Comunitat Valenciana ja pot oferir en estos moments al voltant de 1.400 places per atendre a persones refugiades, bé directament des del Govern Valencià o bé a través de la Xarxa de municipis acollidors o Ciutats-Refugi coordinada pel Consell, a la que fins ara s’han adherit un total de 133 municipis, dels quals 39 són de la província d’Alacant, 24 de Castelló i 70 de la de València.

Al mateix temps, la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques s’ha compromés a garantir la prestació d’assistència jurídica als refugiats procedents de Síria i, en el marc de les accions dissenyades per atendre’ls adequadament s’emmarca este curs, organitzat conjuntament amb el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA), dirigit als professionals del dret interessats en els temes d’asil i assistència jurídica als refugiats, i en particular, als advocats voluntaris que atendran les persones desplaçades per la crisi a Síria.

Ferran Puchades ha anunciat que en 2016 ja està prevista la celebració d’una segona edició del curs, en la qual es cobriran aspectes pràctics per garantir adequadament el dret d’assistència lletrada en el procediment de sol·licitud de l’estatut d’asilat, refugiat o de protecció internacional.

Cal destacar que a la finalització del curs s’entregarà el corresponent certificat acreditatiu que servirà com a formació addicional per a l’accés al torn d’ofici especial. Els advocats interessats es poden inscriure a les pròximes sessions a través de les pàgines web dels respectius col·legis. Les dates en què s’imparteixen són:

Col·legi d’Advocats de València: 1 i 15 de desembre

Col·legi d’Advocats de Castelló: 9 i 14 de desembre

Col·legi d’Advocats d’Alacant: 14 de desembre
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.