La AAVV dóna el seu suport a la candidatura de les Falles como a Patrimoni de la Humanitat

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha valorat molt positivament la reunió que ha mantingut amb representants de la Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat de València i ha destacat “l’esforç que ha fet la ciutadania, juntament amb fallers i falleres, per dialogar, fins i tot per iniciativa pròpia, quan des de l’Administració no es mitjançava entre les dos parts”.

image-314925

Durant la reunió, la presidenta de la Federació, María José Broseta, ha donat suport a les millores plantejades per la Regidoria de Cultura Festiva per a enguany, com ara l’endarreriment de la instal·lació dels envelats de les comissions, sobretot quan comporten tallar carrers per on passen línies d’autobusos de l’EMT. També han posat en valor les mesures de seguretat que s’aplicaran en els mercats artesanals, on hi haurà una limitació de les parades i se situaran totes en un dels costats dels carrers. “El món faller ha assumit amb responsabilitat totes estes mesures”, ha dit Fuset.

En acabar la reunió, el regidor ha destacat que el suport dels representants veïnals a la candidatura de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO és molt important: “per a la candidatura, la cohesió social que genera la festa és essencial, com la bona predisposició del veïnat. Això reforça la nostra convicció de treballar per reduir al màxim la distància entre la ciutadania i els fallers i les falleres perquè tots som ciutadans i ciutadanes i perquè totes i tots estem convidats a viure i sentir la festa com a pròpia”.

Entre els aspectes abordats també destaca el compromís per a fer un balanç conjunt quan s’acabe el calendari faller d’enguany. “Treballarem conjuntament amb el veïnat i els agents fallers per aconseguir millores per al futur de les Falles”, ha dit Fuset.

Carnestoltes multicolor de Benimaclet

En una reunió prèvia, Fuset ha manifestat el seu suport a l’organització del Carnestoltes Multicolor de Benimaclet, que enguany se celebrarà este proper dissabte de 15.00 a 22.30 hores pels carrers de Dolores Marqués i Emili Baró. Les previsions apunten que hi haurà més de 3.000 participants i vora 30.000 persones.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.