BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La lluvia y el viento obligan a suspender la Cabalgata del Fuego

Fallas 2015 | Redacción.- La lluvia y el viento obligan a suspender la Cabalgata del Fuego. La Junta Central Fallera ha informado de que la Cabalgata del Fuego prevista para esta tarde en Valencia ha sido suspendida debido a las inclemencias meteorológicas, ya que en Valencia llueve de forma intermitente desde anoche y las rachas de viento han llegado a los 48 kilómetros por hora.

La tradicional cabalgata tenía prevista su salida a las 19.00 horas desde la calle Colón y, tras recorrer varias calles, debía acabar en la plaza Porta del Mar.

La Cavalcada del Foc, una de les propostes més consolidades del programa d’actes oficials de les Falles, torna als carrers de València. Dimonis, músics, actors i ballarins participen en este preludi de la cremà, un festeig itinerant que té lloc a les 19 hores del dia 19 pel carrer de Colom, des de l’encreuament amb el carrer de Russafa fins a la Porta de la Mar.

cabalgata-del-foc-02Amb la Cavalcada del Foc es recuperen elements del patrimoni festiu valencià que havien caigut en desús, com ara el bestiari de foc (dracs, àguiles, tortugues…), tradicionals en el seguici festiu valencià. També, la reaparició dels diables, representacions populars molt esteses per totes les comarques valencianes. Però la Cavalcada del Foc també rememora elements del patrimoni festiu faller, com ara el costum d’encendre les falles amb bestiari que hi havia a finals del segle XIX, o l’antiga Cavalcada del Foc que es va fer entre els anys 1932 i 1934, amb la participació de comparses de diables i carrosses del déu Plutó.

La Cavalcada del Foc d’enguany l’obri l’espectacle d’animació ‘Indígenas’ del Ballet Opera d’Ontinyent, que contarà amb 16 ballarines. Podrem escoltar també la música de la Colla de l’Escola de Dolçaina i Tabal de la Junta Central Fallera i del grup La Xafigà (Muro), acompanyant les cases regionals de València al món, les Reines de les festes d’altres poblacions convidades i les Falleres Majors de València amb les seues Corts d’Honor. Tot seguit, podrem vibrar vibrar amb l’actuació de Maracaibo Teatre d’Elx i el grup dels Dimonis de la Plana. Després vindran els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia i la colla Interpenyes de Paterna. A continuació, els Botafocs de Castelló seguits del grup Pyros de Banyeres. Com es tradició, la Colla de Dimonis de Massalfassar acompanyarà la sempre espectacular Taratuga de Massalfassar, que tancarà la desfilada.

cabalgata-del-focCom apoteosi final de la Cavalcada del Foc, la Colla de Dimonis de Massalfassar ha preparat un espectacle de llum i de color al voltant de la Porta de la Mar, amb la recuperació de les estructures de fusta que es feien servir per als castells tradicionals. Este espectacle servirà per a escampar simbòlicament el foc per tota la ciutat de València com a preludi de la cremà.

La Cavalcada del Foc és un festeig organitzat per la Delegació de Promoció Exterior de la Junta Central Fallera.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.