La cèlebre pianista xinesa Yuja Wang interpreta al Palau de la Música els preludis de Chopin

El Péndulo | Redacció.- La cèlebre i mediàtica pianista Yuja Wang visita demà dissabte (19:30 hores) el Palau de la Música de València, per interpretar un titànic programa del gran romanticisme centreeuropeu.Yuja Wang (Foto-Norbert Kniat).

D’esta manera, la concertista xinesa es suma al 30é Aniversari de l’auditori valencià, i s’unix a altres grans pianistes com ara Barenboim, Volodin, Fray i Buniatishvili. Wang tocarà en la primera part els 24 Preludis, op. 28 de Frédéric Chopin, mentres que dedicarà la segona mitat a les Variacions i fuga sobre un tema de Handel del compositor alemany Johannes Brahms. Esta serà la segona actuació de Wang al Palau de la Música després del seu debut fa set anys. Considerada com a una dona transgressora, eclèctica, avantguardista i compromesa amb la societat, és reconeguda com una de les més importants pianistes de l’actualitat per la seua tècnica, sensibilitat i virtuosisme.

Nascuda a Beijing, va completar els seus estudis a Canadà i al Curtis Institute of Music de Philadelphia amb Gary Graffman. El seu salt internacional es va produir en 2007 quan va reemplaçar Martha Argerich com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Boston. Els pròxims compromisos de Wang conjuguen un ampli repertori, on mescla obres de Chopin i Xostakóvitx a Ravel i Schubert. Els tres concerts de piano de Bartók seran el punt central de la seua temporada, en especial amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles i Gustavo Dudamel. Ha sigut nomenada Artista de l’Any 2017 per la revista Musical America.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.