La ciutadania envia a l’Ajuntament un 5’6% menys de queixes que el mes anterior i un 13,4% més de suggeriments

València Notícies | Redacció.- La Comissió Permanent Especial de Suggeriments i Reclamacions ha abordat l’informe de queixes i suggeriments corresponent al període entre el 16 de febrer i el 15 de març d’enguany, un mes en què l’Ajuntament ha rebut 936 peticions de la ciutadania: 51 reclamacions o queixes, 844 suggeriments, 32 peticions del Síndic de Greuges, una petició del Defensor del Poble i unes altres huit peticions que no entren en els anteriors apartats. Tot açò, mitjançant els diversos canals que l’Ajuntament de València posa a disposició dels veïns i les veïnes de la ciutat: la pàgina web, el telèfon, el registre d’entrada i la seu electrònica.

Estes dades comporten una reducció del 5,56 per cent de les queixes rebudes per l’Ajuntament de València en el mes anterior tot i incloure les primeres setmanes amb l’activitat fallera habitual. A més, durant eixe temps s’han registrat un 13,44 per cent més de suggeriments, motiu pel qual el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo ha reiterat el seu agraïment “a la ciutadania que de forma activa i constant proposa idees per millorar la nostra ciutat” i la seua satisfacció per “facilitar cada vegada més ferramentes als veïns i veïnes de la ciutat perquè està demostrant que és una ciutadania que vol participar en el progrés de València i que sap utilitzar perfectament cada oportunitat que se li oferix des de l’administració que tenen més a prop. Per este motiu el Govern de la Nau continuarà impulsant totes les vies d’interacció que en este mandat s’han incrementat i millorat, per intentar recuperar el temps perdut anys arrere, quan les peticions veïnals s’amagaven al fons dels calaixos”.Sergi Campillo.

Les àrees de Medi Ambient i Protecció Ciutadana són les que han rebut més peticions veïnals (213 i 177, respectivament), mentre que les de Mobilitat Sostenible i Desenvolupament Humà són les que han rebut més peticions d’informes per part de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, amb 11 i 6, respectivament.

Accés a expedients iniciats en PIAE

Durant la comissió s’ha donat resposta a una moció presentada pel Grup Municipal Popular en relació a l’accés dels membres de la comissió municipal als expedients, una qüestió que, segons ha explicat Campillo, està garantit per a tots els membres de la Comissió Especial de Queixes i Suggeriments per consultar tots els expedients iniciats en PIAE en l’Oficina de Queixes i Suggeriments. És a dir, que totes les reclamacions i suggeriments iniciats per registres presencials o seu electrònica generen un expedient que pot ser consultat pels impulsors de la moció així com per la resta de membres de la comissió. De la mateixa manera, també poden consultar a través de l’aplicació LOTUS tots els tràmits d’enviament de suggeriments a través de correu electrònic i la resposta que l’administració oferix a la ciutadania.

Al respecte, el regidor de Govern Interior ha destacat que l’accés sense límit a tots els expedients de l’Oficina de Queixes i Suggeriments, sense ni tan sols comunicar-ho prèviament al regidor, “és una mostra de la clara voluntat del Govern de la Nau de facilitar l’accés d’informació a l’oposició. Això amb el govern anterior no passava, ja que els regidors i regidores de l’oposició havien de demanar per nota interior l’accés als expedients de reclamacions o de qualsevol altre tipus de l’Oficina. Amb este govern estes restriccions han acabat”.

A més, s’ha explicat que des dels registres generals d’atenció presencial i des de la seua electrònica es remeten a l’Oficina de Queixes i Suggeriments totes les reclamacions i suggeriments que es presenten per la ciutadania.

“Tenim un compromís ferm i visible amb la ciutadania per caminar junts cap a una ciutat millor. Per això des del primer dia del mandat hem treballat per reforçar la interacció entre els veïns i veïnes i l’Ajuntament i per evitar que continuaren perdent-se pel camí moltes reclamacions i suggeriments que no es computaven com a tal. Ara tots són tinguts en compte. L’any passat vàrem atendre el 96 per cent de les peticions ciutadanes i continuem esforçant-nos per millorar encara més”, ha afirmat per acabar Campillo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.