La ciutadania fa arribar a l’Ajuntament 852 peticions mitjançant els diversos canals que se’ls oferix per fer-ho

València Noticíes | Redacció.- La Comissió Permanent Especial de Suggeriments i Reclamacions ha abordat l’informe de queixes i suggeriments corresponent al període entre el 16 de gener i el 15 de febrer d’enguany, un mes en què l’Ajuntament ha rebut 852 peticions de la ciutadania: 54 reclamacions o queixes, 744 suggeriments, 48 peticions del Síndic de Greuges, tres peticions del Defensor del Poble i unes altres tres peticions que no entren en els anteriors apartats. Tot açò, mitjançant els diversos canals que l’Ajuntament de València posa a disposició dels veïns i les veïnes de la ciutat: la pàgina web, el telèfon, el registre d’entrada i la seu electrònica.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha anunciat que s’estan estudiant noves fórmules, que se sumen a les ja implementades l’any passat, per millorar tot el procés de gestió dels suggeriments i les reclamacions de la ciutadania. “Estem en període de reflexió amb el personal tècnic del servici municipal d’Avaluació de Servicis i Qualitat, on està incardinada l’Oficina de Queixes i Suggeriments i de Relacions amb el Defensor del Poble i el Síndic de Greuges, per continuar millorant el servici que oferix l’oficina a la ciutadania i la gestió de tota la informació. Per al Govern de la Nau és fonamental que la ciutadania tinga un canal clar tant per a criticar l’acció dels servicis municipals com per a ajudar a millorar-los. Una ciutadania activa és una ciutadania lliure i este és l’objectiu que perseguim al Govern de la Nau de l’alcalde Joan Ribó“, ha explicat Campillo.Sergi Campillo.

Com a dada més destacable hi ha que la ciutadania fa arribar a l’Ajuntament de València el 78,52 per cent de les seues peticions mitjançant la pàgina web municipal, un canal que des de l’any passat presenta un disseny més clar per facilitar que els veïns i veïnes puguen accedir i enviar la seua petició d’una forma més senzilla.

Les àrees de Medi Ambient i Protecció Ciutadana són les que han rebut més peticions veïnals (180 i 126, respectivament), mentre que les de Mobilitat Sostenible i Participació, Drets i Innovació Democràtica són les que han rebut més peticions d’informes per part de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, amb 14 i 12, respectivament.

Millores respecte a la gestió dels governs anteriors

D’una altra banda, Campillo s’ha felicitat perquè “per fi, després de 24 anys al govern municipal, el Partit Popular se n’adona que hi ha possibilitats de millora en la gestió de les peticions veïnals, potser ajudat per les múltiples millores que l’any passat ja vàrem fer des del Govern de la Nau”.

En este mateix sentit, el regidor ha afirmat que “el Partit Popular, i en concret el seu darrer responsable en esta matèria, el senyor Igual, no té cap credibilitat per parlar ara de transparència en la tramitació de les queixes i els suggeriments de la ciutadania. Este equip de govern ha millorat sensiblement l’accés a la informació dels grups de l’oposició respecte al que el senyor Igual permetia. Ara, per exemple, i per primera volta en la història, tots els membres de la Comissió Especial de Queixes i Suggeriments tenen accés permanent a tots els expedients de l’oficina, sense ni tan sols necessitat de demanar permís al govern municipal, cosa que evidentment no passava quan el senyor Igual n’era el regidor responsable”.

“A més a més, en l’informe actual, a diferència de l’anterior model imposat pel Partit Popular, donem informació sobre els districtes i barris on es fan les queixes i a més, no sols computem totes les peticions que ens arriben, a diferència del que feia el PP computant com una única queixa un correu on n’hi havia dos, cinc o vint o no comptabilitzant les que arribaven per telèfon o per seu electrònica, sinó que a més les classifiquem per temes i subtemes, segons el contingut que aborden, per identificar-les més fàcilment. D’una altra banda, ara fem comparatives amb períodes anteriors, indiquem els temps de resposta a la ciutadania i fem públics immediatament tots els informes, unes circumstàncies que mai hauríem pogut imaginar amb els governs del PP”, ha explicat per finalitzar Campillo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.