La Comissió d’Urbanisme aprova el retorn de l’EMT als pobles i avala la modernització de la xarxa

València Noticies | Redacció.- La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de València ha aprovat hui l’acord establit amb la Generalitat que permetrà que els autobusos de l’EMT tornen a Montcada, Vinalesa, Paterna i Alboraia. Esta mesura (que suposarà una primera millora de la mobilitat interurbana a València i la seua àrea metropolitana i, per als veïns d’estes localitats, la recuperació d’un servici que l’anterior Govern municipal va eliminar l’any 2012) ha comptat amb els vots a favor dels representants de Compromís, PSPV i València en Comú, mentre els de el PP i Ciutadans han optat per l’abstenció.

D’altra banda, la Comissió ha avalat el procés de millora i modernització de la xarxa de l’EMT que s’iniciarà demà dimarts, 26 de juliol, rebutjant sengles mocions de PP i Ciutadans que pretenien paralitzar-lo. Referent a ambdós circumstàncies, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi (que ha partit després de la comissió cap al Palau de la Generalitat, on se signava la creació de l’Autoritat Metropolitana de Transport de l’Àrea de València), ha valorat que “la millora de la mobilitat a València i la seua àrea metropolitana és imparable, tot i que encara hi haja qui, davant un assumpte com este, que suposa un clar benefici col·lectiu, tracte de posar pals en les rodes”.

Giuseppe Grezzi.
image-408041

Segons ha assenyalat el regidor Grezzi, “hui és un dia històric pel que fa a la mobilitat a València, perquè, d’una banda, estem en l’antesala del pas més important donat en anys per a millorar la xarxa d’autobusos de la ciutat, de manera que comencem a deixar arrere un model obsolet que fa lustres que hauria d’haver-se modificat; i, de l’altra, naix una entitat de gestió metropolitana que també hauria d’haver funcionat a ple rendiment des de fa dècades per a establir un model de mobilitat racional, funcional, econòmic i sostenible en tota l’àrea.”

“El que és més sorprenent”, ha valorat Grezzi, és que, davant d’estos passos “que suposen un evident benefici per a totes les persones”, Ciutadans i Partit Popular “es posen de costat, quan no mostren una frontal oposició”. Per al regidor de Mobilitat, la moció contrària del Partit Popular, “no és tan estranya”, ja que els seus regidors, “quan van estar al capdavant del Govern municipal, van fer perdre a l’EMT més de 17 milions de viatgers fins a 2014, al mateix temps que augmentaven el dèficit de l’empresa en 34 milions d’euros”, va recordar. “Imputats com estan, per no treballar ni tan sols han dedicat uns minuts a presentar una moció diferent a la que ja va ser rebutjada en el Ple municipal”, ha continuat el regidor, que considera que l’únic objectiu dels populars “és torpedinar les millores, perquè qualsevol millora posa de manifest la seua evident incapacitat i nefasta gestió” quan van estar al capdavant de l’Ajuntament.

Primera fase en marxa

Respecte a l’abstenció de Ciutadans sobre l’ampliació del servici de l’EMT a municipis de l’Horta i a la seua moció desestimada per a demanar l’ajornament de les millores en la xarxa d’autobusos, Grezzi ha lamentat que “preferisquen acompanyar els imputats del PP que treballar en consens respecte a mesures com estes, de caràcter tècnic, i que no són objecte de disputa partidista en els municipis de referència en matèria de mobilitat”. El regidor de Ciutadans, Narcíso Estellés, també va formular una pregunta sobre l’ordenació de l’avinguda del Baró de Càrcer, que al seu parer està mal orientada.

La primera fase d’optimització de la xarxa de l’EMT i la nova línia 99 entraran en funcionament demà i segons el regidor Grezzi, “no caldrà esperar molt perquè puguem comprovar com la ciutadania, que tant ha demandat durant anys una xarxa de transport públic amb millors freqüències i trajectes més ràpids, celebra esta millora”. Finalment, Grezzi no ha volgut deixar passar que el nou Govern municipal, amb la creació de la línia 99 “repara el dany provocat a la ciutadania valenciana quan el 2011 l’anterior alcaldessa va regalar el servici de la línia Metrorbital a una empresa privada”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.