La Conselleria de Justícia dona ‘ple suport’ al projecte de servei de mediació municipal de l’Ajuntament de Sueca

reunion_sueca
image-260914

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha valorat molt positivament el projecte de creació d’un servei municipal de mediació comunitària i multipart de l’Ajuntament de Sueca, que suposarà “un important pas endavant per a resoldre els conflictes de la ciutadania sense tindre que arribar a la via judicial”.
El secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, acompanyat de la directora general de Justícia, Àngels Garcia Vidal, ha mantingut hui una entrevista amb l’alcaldessa i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sueca, Raquel Tamarit i Xavier Masó, respectivament, que han explicat les característiques del projecte de servei municipal de mediació, que preveu en funcionament el consistori suecà a principis de 2016.
Ferran Puchades ha mostrat el “ple suport” de la Conselleria de Justícia a la posada en marxa d’este nou servei per a la ciutadania de la comarca de La Ribera Baixa i s’ha oferit a “col·laborar en la mesura de les nostres competències amb la difusió de la informació respecte a este nou punt d’atenció que, sense dubte, servirà per a millorar l’assistència a la ciutadania en este àmbit”.
Acords que perduren en el temps
Per la seua banda, Tamarit ha explicat que les estadístiques apunten que més d’un 90 per cent dels acords de mediació perduren en el temps perquè, segons ha dit, a diferència dels òrgans judicials on la solució l’ofereix un tercer, en aquest cas són les mateixes parts en conflicte les que arriben a la seua solució, mitjançant la mediació que promou la comunicació i l’empatia entre ambdós parts.
Per aquesta raó, l’Ajuntament de la capital de La Ribera Baixa busca oferir a partir de l’any que ve este servei de mediació professional que possibilitarà que el ciutadans de Sueca i la comarca de La Ribera Baixa, que participen en el curs de mediació civil i mercantil organitzat pel Col·legi d’Advocats de Sueca puguen oferir este tipus d’assistència extrajudicial.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.