La conselleria d’Economia Sostenible inicia hui els Plans Renove de calderes i finestres

Una de las ventanas rotas del antiguo balneario/eu
image-299558

Una de las ventanas rotas del antiguo balneario/eu

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, inicia hui una nova edició del Pla Renove de Finestres i el Pla Renove de Calderes, que es prolongarà fins al pròxim 17 de juny.

L’objectiu d’aquests plans és facilitar la renovació de les finestres dels habitatges de la Comunitat Valenciana per unes altres amb millor aïllament tèrmic, així com la substitució de les velles calderes per calderes de condensació, ajudant així que les llars reduïsquen la seua factura energètica.

Pla Renove de Calderes

L’objectiu del Pla Renove de Calderes és la renovació de les calderes de calefacció i aigua calenta actuals per altres d’alta eficiència energètica, per la qual cosa per a beneficiar-se d’aquestes ajudes s’hauran d’adquirir calderes que utilitzen com combustible gas natural o gasos liquats del petroli, que estiguen dotades d’una potència entre 15-70 kW i siguen d’alta eficiència energètica (de condensació).

Aquesta iniciativa permetrà renovar el parc de calderes que compten amb una major antiguitat, la qual cosa contribuirà a aconseguir una major eficiència energètica, una millora del confort i una disminució de la factura energètica de les llars.

D’esta manera, aquells ciutadans que substituïsquen les seues velles calderes rebran, a partir de hui, un descompte de 50 euros, que realitzarà l’empresa instal·ladora i una ajuda de 250 euros de l’Ivace Energia, que es realitzarà per mitjà de transferència bancària.

Cal destacar que les calderes de condensació posseeixen un rendiment molt elevat gràcies a què recuperen part de la calor continguda en els gasos de fuga producte de la combustió.

L’estalvi que pot obtindre’s pel canvi d’una caldera actual per una de condensació per a un habitatge de 100 metres quadrats en un municipi de l’interior de la Comunitat ascendeix a 350 euros a l’any.

Pla Renove de Finestres

En el cas del Pla Renove de Finestres, l’empresa instal·ladora realitzarà un descompte de 15 euros per metre quadrat de finestra i els 75 euros restants els aportarà Ivace Energia, per mitjà de transferència bancària.

Cal destacar que per mitjà de la renovació de finestres en habitatges es pot aconseguir una reducció de les necessitats de calefacció entre un 25-30%, el que suposa una reducció de la factura energètica de l’habitatge entorn del 135 euros anuals.

D’aquesta manera, es podrà sol·licitar les ajudes per a la renovació de finestres i portes envidrades exteriors que complisquen una sèrie de característiques tècniques, d’acord amb les especificacions arreplegades en la resolució de convocatòria.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.