La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament d’Alberic desenvoluparan un Pla d’Intervenció Sostenible en la zona de la Finca Roja

Alberic
image-306507

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Alberic desenvoluparan de forma conjunta un Pla d’Intervenció Integral Sostenible en la zona de la Finca Roja per a revitalitzar l’entorn d’aquest barri degradat del municipi.

Així ho han acordat la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) i l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá, en una reunió mantinguda en la que han analitzat la situació del parc de habitatges públics de la Generalitat.

Un dels punts forts d’aquest pla serà la rehabilitació de més de 30 habitatges socials de l’entorn de la Finca Roja, que es troben en situació d’inhabitabilitat a causa del pas del temps i dels actes vandàlics. Una vegada reparats, es faran a mans de famílies d’Alberic en règim de lloguer social.

Per a dissenyar aquest pla, els tècnics de l’Ajuntament iniciaran una ronda de reunions amb els veïns de la zona per a conéixer de primera mans quines són les seues necessitats més urgents. Precisament, seran els serveis socials municipals els encarregats de realitzar les corresponents anàlisis socials de les famílies que ho requerisquen.

El Pla d’Intervenció Integral Sostenible inclou una sèrie de mesures com la realització d’inspeccions que permeten mantenir actualitzada la identificació dels ocupants dels immobles i les seues circumstàncies familiars i socioeconòmiques, la situació dels habitatges respecte als subministraments electricitat i gas, així com la detecció de pisos desocupats.

La directora general d’EIGE ha explicat que també “s’organitzaran sessions informatives perquè els residents tinguen coneixement dels mecanismes existents per a reduir la renda del lloguer a través de bonificacions o la possibilitat de subscriure acords d’ajornament de deute per a aquells que hagen contret per impagament de rendes o despeses comunitàries”.

De la mateixa manera, l’Ajuntament està decidit a aplicar facilitats o ajornaments en els pagaments o bonificació en els impostos a les famílies necessitades del municipi. “Una de les claus de la reunió amb la directora general d’EIGE amb la qual estem totalment d’acord és que no es perseguirà a ningú per la seua situació de pobresa o necessitat. La gent amb necessitats, l’ajudaren. Per a començar, millorant la zona en què viu. Una altra cosa diferent és que la Generalitat i l’Ajuntament tinguen l’interés màxim a perseguir la delinqüència i la inseguretat”, ha explicat Toño Carratalá.

El pla d’intervenció suposarà també l’organització de campanyes informatives en relació amb les comunitats de propietaris i busca conscienciar els veïns de la necessitat d’una bona convivència i mantindre els elements comuns en bon estat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.