La Costera disposarà d’un milió d’euros per a equips de calefacció més sostenibles i ecològics

ALFONSO-RUS-1024x567La Diputacióde València obri una nova línia de subvencions per a l’adopció de mesures en els pobles que suposen la reducció d’emissions de gas d’efecte hivernacle per a complir amb els objectius europeus de lluita contra el canvi climàtic i l’estalvi econòmic en els ajuntaments.

 En concret es destinaran un total de 1.090.000 euros a tots els pobles de la comarca de la Costera, amb la soŀlicitud prèvia de cada un dels ajuntaments.

 El president Alfonso Rus ha assenyalat que el nou pla respon a l’objectiu de la institució provincial que dirigix de reduir el gasto corrent de les corporacions locals, «a fi que destinen eixos diners a inversions productives i altres millores per als veïns.

 La situació dels ajuntaments —ha dit— exigix un esforç d’imaginació per part de tots per a mantindre el mateix nivell de servicis i de benestar dels veïns i recuperar el potencial econòmic per a revertir eixe benefici en inversions que siguen productives i puguen crear ocupació, que és el que hem de buscar en este moment tots els que tenim responsabilitats públiques».

 Rus ha comentat també que el pla permetrà als ajuntaments renovar les seues fonts d’energia, passant de les tradicionals com el gasoil, gas i electricitat a les alternatives procedents de la biomassa, com els pèŀlets, o les mixtes i les solars, amb la renovació de les calderes i cremadors.

 El Pla d’Eficiència Energètica en equips de calefacció, amb una dotació pressupostària de 17,2 milions, coŀlabora i finança en un 80% l’adquisició d’equips de biomassa, cremadors, sitges i captadors solars per a edificis públics dels municipis de la província de València i el seu manteniment durant un termini de dos anys.

Assignació a la Costera

 Els 1.090.000 euros assignats per  la Diputació de València a la Costera es repartixen amb la dotació de 12.000 euros per a Cerdà, Estubeny, la Granja de la Costera, Torrella i Vallés.

 Un import de 20.000 euros ha sigut assignat per a la localitat de Llocnou d’en Fenollet i Novetlè. Per una altra part, una suma de 40.000 euros estarà disponible per a cada una de les localitats de Barxeta, la Font de la Figuera, Genovés, Llanera de Ranes, Montesa i Rotglà i Corberà i una quantitat de 50.000 euros ha sigut assignada per a la Llosa de Ranes, Moixent i Vallada, respectivament.

 Finalment, 100.000 euros han sigut atorgats a l’Alcúdia de Crespins; 200.000 euros per a Canals i 300.000 a la localitat de Xàtiva. Cada ajuntament haurà de fer prèviament la sol·licitud segons les bases que s’han publicat ja en la web corporativa dival.es i, com és preceptiu, en el Butlletí Oficial de la Província.

 La Diputacióde València finança el 80% del pressupost assignat a cada municipi tenint en compte els límits que s’establixen segons la seua població. Per la seua banda, l’ajuntament que soŀlicite els equips ha de costejar el 20% restant.

El pla es regix pels següents barems poblacionals:

Municipis de fins a 500 habitants: 9.600 euros
Municipis de 501 a 1.000 habitants: 16.000 euros
Municipis de 1.001 a 3.000 habitants: 32.000 euros
Municipis de 3.000 a 5.000 habitants: 40.000 euros
Municipis de 5.001 a 10.000 habitants: 80.000 euros
Municipis de 10.001 a 20.000 habitants: 160.000 euros
Municipis de més de 20.000 habitants, excepte la ciutat de València: 240.000 euros com a màxim

 Amb esta iniciativa, la corporació provincial completa un nombre d’actuacions integrals que afavorixen l’estalvi energètic, la millora de l’eficiència energètica i l’aprofitament de les energies renovables en els edificis públics de les entitats locals de la província de València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.