La Diputació duplica les seues inversions a La Safor en la present legislatura

València Notícies | Redacció.- La Diputació de València ha duplicat les inversions en la comarca de La Safor en la present legislatura. Així ho ha assegurat a Gandia el president de la corporació, Jorge Rodríguez, que ha presentat en la capital comarcal el Pressupost provincial per al present any i les principals assignacions per a La Safor, on la Diputació porta invertits al voltant de 30 milions d’euros en poc més de dos anys.

Acompanyat per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el diputat de Comarcalització, Voro Femenía, el president ha repassat les inversions previstes en la comarca en els pròxims mesos, amb “més de 7 milions d’euros del SOM, prop de 2 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal, 870.000 euros del Pla de Camins i Vials i 770.000 euros del Pla d’Ocupació, a més d’altres actuacions que s’executaran amb l’ajuda de la Diputació com les millores en carreteres, les actuacions en la xarxa d’aigua potable per a millorar l’eficiència hídrica o les obres de restauració de béns mobles i immobles i locals musicals”.

Diana Morant, Jorge Rodríguez y Voro Femenía.

Rodríguez ha destacat en la capital de La Safor “la consolidació d’uns pressupostos continuistes que porten el segell d’aquest equip de govern provincial, amb la priorització dels serveis socials, el respecte absolut per l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses a l’hora de decidir les actuacions a executar en els seus municipis, i l’increment de les transferències directes als ajuntaments, que a més d’inversions estan podent destinar aquestes ajudes a despesa corrent”.

Dins del nou pressupost de la Diputació, aprovat en l’últim ple, celebrat al desembre, s’inclouen els 7,1 milions del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), un programa bianual del qual la corporació avançarà un 50% del cost dels projectes una vegada hagen sigut adjudicats pels municipis. El SOM presenta en global una partida de 74 milions d’euros per a dos anys, que permetrà escometre noves inversions en els 266 municipis de la província i les mancomunitats, així com cobrir les despeses de redacció de projectes.

La suma del total de tots els plans provincials en els dos últims anys de l’anterior legislatura i els dos primers de la present, incloent-hi les tres convocatòries del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS) engegat per Rodríguez perquè els romanents “acabaren en els municipis abans que en els bancs”, llança que les inversions a La Safor s’han duplicat, passant de 13 a 26 milions d’euros, al que caldria afegir altres aportacions de la Diputació a la comarca en matèria de carreteres, restauració de béns mobles i immobles i obres de millora de la xarxa d’aigua potable, com la que s’executarà en la urbanització Monterrey del Real de Gandia, amb un pressupost de 300.000 euros.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha valorat la gestió de la corporació que presideix Rodríguez, que en la seua opinió “no solament està repartint més ajudes als municipis valencians sinó que a més ho està fent d’una forma justa que fa que la immensa majoria d’alcaldes i alcaldesses estiguem agraïts per aquest tracte igualitari, siga el que siga el color polític de cada municipi”.

Morant ha destacat aqueixos “criteris objectius” i ha agraït a Jorge Rodríguez “l’especial sensibilitat de la Diputació amb els municipis que travessem una delicada situació econòmica i als quals ens ha donat molt oxigen rebre aquestes ajudes, que a més d’inversions hem pogut destinar a despesa corrent”.

La capital de La Safor ha multiplicat per cinc l’assignació de la Diputació de València en aquests dos primers anys de legislatura respecte als dos últims de l’anterior. En concret, ha rebut en plans provincials i altres ajudes una mica més de 5 milions d’euros, enfront dels 917.000 de l’anterior període. A aquesta quantitat caldria sumar el SOM, el Fons de Cooperació i altres línies pressupostades per al present exercici, la qual cosa elevaria aqueixa quantitat per sobre dels 6 milions d’euros.

Amb les ajudes provincials, en la comarca de La Safor s’han executat centenars d’obres en aquests dos últims anys, desenes d’elles a Gandia, on entre altres actuacions s’han adequat els locals de la Plaça del Tirant; s’ha substituït la gespa artificial del camp de futbol Guillermo Olagüe; s’ha reparat el pàrquing Ric Serpis; s’han renovat els parcs de Sant Felipe i Ausiàs March; s’ha millorat la passarel·la ‘Sender Blau’; i s’han conservat diferents zones verdes de la capital de La Safor.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.