BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Diputació i l’UNRWA treballen en l’ajuda humanitària per a refugiats de Palestina

Visita UNRWA foto_Abulaila (2)La Diputació i l’UNRWA treballen en l’ajuda humanitària per a set-centes famílies i quatre-cents bebés refugiats de Palestina
La directora executiva de l’Agència de les Nacions Unides i el diputat de Cooperació Internacional s’entrevisten en la Diputació

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, s’ha reunit hui en la seu de la Diputació amb la directora executiva de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA) a Espanya, Raquel Martí, per a donar continuïtat als projectes que l’agència du a terme actualment amb suport de la Diputació i estudiar noves accions conjuntes dirigides als regugiats.

Raquel Martí ha destacat que «la Diputació de València està molts anys fent costat als refugiats de Palestina i de fet els darrers anys ha posat l’accent principalment en la situació que pateixen els palestins a Síria».

«La població està vivint una situació terrible. Hi ha palestins que fugen de Síria i s’ofeguen al Mediterrani intentat salvar les vides per a arribar a Europa, però és necessari no només atendre la població que arriba, sinó també destinar ajuda humanitària a Síria i intentar paŀliar la situació tan tremenda que viuen allà, perquè, si no, continuarem veient aquestes imatges durant molt de temps» —ha insistit.

L’UNRWA ha soŀlicitat a la nova Diputació el seu suport per a una nova acció que persegueix eradicar molts dels brots epidèmics que està vivint la població a Síria els darrers mesos a causa de la falta de mesures higièniques, per la ingesta d’aigua no potable i d’aliments en mal estat. «Ens preocupa molt la salut dels xiquets i dels bebés que estan naixent i no tenen accés a cap tipus d’ajuda, com pot ser des del més bàsic, com els bolquers, però també fins i tot roba per a vestir-los. Per aquest motiu, la proposta se centra en la distribució de kits higiènics a set-centes famílies i quatre-cents bebés de zero a dos anys que necessiten el que ací anomenem l’aixovaret dels bebés», ha explicat la directora executiva d’UNRWA a Espanya.

Compromís de la Diputació
El diputat de Cooperació Internacional ha lamentat la situació de crisi del poble palestí, que s’ha agreujat per la crisi a Síria, i s’ha compromés a continuar la «línia d’ajuda oberta amb UNRWA» i a incloure «íntegrament» el projecte de l’agència, el cost de la qual arriba als 45.000 euros, en els nous pressupostos de la corporació per al 2016.

Emili Altur ha qualificat de «demolidora» la situació dels refugiats palestins, que «són doblement refugiats, no solament en la seua terra, sinó també a Síria, per la qual cosa pateixen doblement tota la crisi».

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.