La Diputació impulsa l’eficiència energètica i la reducció de residus en els ajuntaments valencians

València Notícies | Redacció.- L’economia circular és un concepte econòmic que s’interrelaciona amb la sostenibilitat, l’objectiu de la qual és que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantinga en l’economia durant el major temps possible, reduint al mínim la generació de residus.

Una idea amb la qual moltes empreses europees ja estan treballant i que a Espanya comença a florir.   Amb la intenció d’acostar aquest principi als ajuntaments s’ha organitzat la I Circular Energy, que ha tingut lloc en el Saló de Reines de la Diputació de València, i que ha estat organitzada per AVAESEN, l’Associació Valenciana d’empreses del Sector de l’Energia. “La institució provincial està alineada a fer el que estiga en la seua mà perquè l’economia circular arribe als municipis i d’allí a Europa”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

El diputado de Proyectos Europeos, Bartolomé Nofuentes, durante el encuentro I Circular Energy.

Es tracta d’implementar una nova economia, basada en el principi de “tancar el cicle de vida” dels productes, els serveis, els residus, els materials, l’aigua i l’energia, proposant un nou model de societat que optimitze els ‘stocks’ i els fluxos de materials, energia i residus, amb l’eficiència com a meta. En la jornada s’han exposat alguns casos pràctics d’empreses que ja han apostat per la gestió eficient dels residus com a model de negoci.

D’aquesta manera, han intervingut representants de Greene, que es dedica a la gasificació de residus sòlids urbans; i de Veolia, l’àmbit d’actuació del qual està relacionat amb la valorització de residus urbans i industrials. Així mateix, s’han exposat els exemples dels ajuntaments de Torrent i Riba-roja, municipis que han apostat per la innovació i l’eficiència.

De fet, Torrent va ser una de les primeres localitats valencianes a dur a terme els protocols per a convertir-se en Smartcity, mentre que Riba-roja forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima. A més, la Diputació de València ha posat en valor els serveis que des de l’àrea de Medi Ambient s’ofereixen als ajuntaments adherits al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, com l’inventari d’emissions i els plans d’actuació.

“En dos anys de govern hem obtingut al voltant de 116 milions d’euros des de l’àrea per a finançament de projectes, la qual cosa significa que aquest tipus d’iniciatives tenen molta cabuda a Europa”, ha indicat Nofuentes, qui ha posat en valor el treball realitzat per la Corporació per a donar eixida a projectes innovadors. En aquest sentit, el diputat ha apostat per portar les conclusions de la trobada a Europa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.