La Diputació inverteix 2 milions per ajudar al Rincón de Ademuz a mantenir i augmentar la seua població

Valéncia Notícies | Redacción.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’ha reunit a Casas Bajas amb els alcaldes i alcaldesses dels set municipis que formen la comarca del Rincón de Ademuz, en la qual la Corporació ha invertit en l’últim any i mig prop de 2 milions d’euros, amb l’objectiu de contribuir al manteniment i l’increment de la població en aquesta zona d’interior amb un gran potencial paisatgístic i mediambiental.

Les alcaldesses de la Puebla de San Miguel, Eva María Azcutia, i Vallanca, Ruth Sánchez, i els alcaldes d’Ademuz, Ángel Andrés González, Torrebaja, Manuel Enrique Tortajada, Castielfabib, Eduardo Aguilar, Casas Altas, César Vicente Sánchez, i Casas Bajas, Domingo Antón, han agraït al president la sensibilitat i implicació amb la comarca, en la segona visita de Jorge Rodríguez a una zona que “necessita per a subsistir les ajudes provincials”.El presidente Jorge Rodríguez en su visita al Rincón de Ademuz.

Aquestes ajudes s’han incrementat considerablement en els últims 18 mesos, des de l’arribada de Rodríguez a la Diputació. En aquest període, els municipis del Rincón de Ademuz han rebut 750.000 euros del Pla d’Obres i Serveis, 615.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles, 265.000 euros del Pla de Camins i Vials de l’àrea de Carreteres, i 127.000 euros de subvencions addicionals en alguns dels municipis, entre les quals destaquen el pont d’ús agrícola en Los Arenales d’Ademuz, la substitució de la bomba d’aigua en el pou de Casas Bajas i la col·locació de panells explicatius en el poblat iber de Castielfabib.

En paraules de Jorge Rodríguez, l’objectiu d’aquesta segona visita a la comarca és “visibilitzar el suport a aquests municipis, que no solament es manifesta a través d’inversions directes, com poden ser la reforma de la casa del metge o les millores en el pou de Casas Bajas, sinó també amb la nostra presència sobre el terreny per a conéixer la realitat i les necessitats de les veïnes i veïns del Rincón de Ademuz”.

A aquestes inversions cal sumar els 160.000 euros del Fons de Cooperació Municipal que rebran enguany els municipis del Rincón de Ademuz, a parts iguals entre la Generalitat i la Diputació. Amb aquesta nova aportació, “es reforça encara més l’autonomia dels alcaldes i alcaldesses i quadrem el cercle del finançament local, ja que aquests diners podrà destinar-se a inversions o a despesa corrent”, ha explicat Rodríguez.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.