La Diputació inverteix més de 250.000 euros a Alborache per a garantir el proveiment d’aigua als veïns

València Notícies | Redacció.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat a Alborache el pou d’El Salvador, una infraestructura en la qual la Corporació ha invertit més de 250.000 euros per a “garantir el proveïment d’aigua potable als veïns i veïnes del municipi”.

Rodríguez ha posat a Alborache i la seua alcaldessa, M. Francisca Collado, com a exemple de “eixa majoria d’edat dels alcaldes i alcaldesses per la qual hem apostat des de la Diputació i la confiança que anaven a destinar les ajudes provincials a allò que realment fa falta als ciutadans”. En opinió de Rodríguez, “la inversió que ha decidit escometre l’alcaldessa en una cosa essencial com és que l’aigua potable arribe a tots els veïns i veïnes d’Alborache demostra que els ajuntaments saben prioritzar i traure el màxim rèdit als diners que els arriben de la Diputació”.El presidente Jorge Rodríguez en su visita a Alborache.

Per la seua banda, M. Francisca Collado ha agraït a Rodríguez el suport de la Diputació per a acabar i posar en funcionament un pou que actualment “és la font principal de proveïment d’aigua de boca d’Alborache”. L’alcaldessa ha explicat les diferents actuacions executades en el pou amb les ajudes provincials, des del canvi de la caseta de cloració i control de l’aigua potable fins a l’automatització de les instal·lacions, la connexió dels dipòsits i la posada al dia en matèria sanitària. “Tot açò ens ha permés alliberar un treballador de l’Ajuntament, que ara es dedica a altres tasques fonamentals”, ha conclòs l’alcaldessa.

Rodríguez i Collado han estat acompanyats en la visita pels diputats Bartolomé Nofuentes i Javier Berasaluce i els alcaldes de Cheste i Buñol, José Morell i Rafael Pérez. El propi Nofuentes ha explicat que des d’Egevasa, l’empresa mixta amb majoria de capital de la Diputació de València, s’ha engegat el monitoratge i anàlisi tanta del pou d’El Salvador com de la font que proveeix a la urbanització Font del Mico d’Alborache, cosa que ha permés detectar pèrdues de quasi 400.000 litres d’aigua diaris i cercar solucions per a augmentar l’eficiència del servei.

Més de 300.000 euros en els últims 18 mesos

La inversió en el pou d’El Salvador, que si se suma els diners destinats per la Diputació en els últims anys supera els 250.000 euros, no és l’única que ha afrontat Alborache en la present legislatura amb fons provincials. L’assignació dels dos plans d’inversions sostenibles (IFS), el Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), el Pla de Camins i Vials i el Fons de Cooperació Municipal eleven la partida global rebuda pel municipi de la Foia de Bunyol en els últims 18 mesos per damunt dels 300.000 euros.

Amb el IFS, l’Ajuntament d’Alborache ha millorat l’enllumenat municipal, ha reformat els vestidors del pavelló poliesportiu cobert, ha renovat la instal·lació elèctrica de la piscina, ha tancat les pistes de tennis i ha executat les obres d’evacuació d’aigües pluvials en la urbanització Font del Mico.

El PPOS, a més de l’automatització del pou i la connexió dels dipòsits, ha donat per a la construcció d’una rampa d’accés i un mur de protecció en l’escola infantil, que també s’ha pintat. I els 54.000 euros del Fons de Cooperació Municipal que arribaran enguany, a parts iguals entre Generalitat i Diputació, podran destinar-se a noves inversions o a despesa corrent.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.