La Diputació obri vies de finançament a un projecte de Llíria que utilitzarà energia neta en edificis públics

València Notícies | Redacció.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha inaugurat aquest dijous la jornada de presentació de resultats del projecte SimBioTIC en el Centre Multiusos de Llíria. L’estudi, desenvolupat per la Universitat Politècnica de València (UPV) en col·laboració amb l’Ajuntament de Llíria i la Diputació, aborda la viabilitat econòmica de l’ús de residus del manteniment de boscos per al subministrament energètic en dependències municipals de Llíria.

“Aquest és un projecte absolutament innovador que parla de les TIC, de participació ciutadana i de l’ús de recursos naturals aprofitant la fortalesa que ens aporta la visió estratègica d’Europa”, ha expressat Rodríguez en el seu discurs. “Nosaltres tenim la convicció que la sostenibilitat de tot el sistema i la millora de vida de veïns i veïnes passa per apostar per aquest tipus de projectes”, ha afegit el president.Jorge Rodríguez.

Sota aquesta premissa, la Diputació de València ha decidit orientar i facilitar l’accés a vies de finançament europeu a plans i idees que vagen en la línia de desenvolupament sostenible i millora de l’eficiència energètica, com és el cas de SimBioTIC, de l’Institut ÍTACA de la UPV. “La nostra prioritat és la innovació de projectes europeus que parlen de modernització en les ‘smart cities’, de gestió mediambiental i de transparència”, ha remarcat Rodríguez, que ha destacat el treball que realitza l’àrea de Projectes Europeus que dirigeix Bartolomé Nofuentes, a través de la qual s’ofereix ajuda a municipis com Llíria perquè puguen trobar finançament europeu per als seus projectes.

Jornada de presentació de resultats

“Cal felicitar l’alcalde, Manuel Civera, per haver aconseguit, a través d’aquest projecte, parlar de la necessitat de l’economia circular i de la sostenibilitat del sistema, i per haver-ho fet de manera transversal, en companyia de la ciutadania”, ha subratllat el president de la Diputació. “Ha sabut convertir les paraules en un projecte viable i ha comptat amb els millors aliats, l’equip multidisciplinari de la UPV”.

Rodríguez s’ha dirigit en aquests termes a l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, durant aquesta jornada de presentació de resultats davant un auditori amb més d’un centenar d’assistents en el qual també han intervingut la vicerectora dels Campus i Sostenibilitat de la Univesitat Politècnica de València, Marilda Azulay, i la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín.

Civera ha dedicat també unes paraules a Rodríguez i ha agraït la col·laboració de la Diputació “des del primer moment”. “Aquest projecte utilitzarà recursos propis que es troben a Llíria per a proveir d’energia elèctrica a dependències municipals, com aquest mateix centre multiusos, i podrà contribuir fins i tot a lluitar contra la pobresa energètica”.

En l’acte s’ha explicat que l’estalvi obtingut mitjançant aquest procés es reinvierte en el manteniment de la massa forestal, reduint tant la probabilitat d’incendis forestals com la gravetat i extensió dels mateixos. El desenvolupament d’aquest projecte està previst en divuit mesos, dels quals actualment han transcorregut sis.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.