La Diputació organitza el primer congrés nacional sobre dones i esport

València Notícies | Redacció.- Els dies 31 de març i 1 d’abril se celebrarà a València el primer congrés d’àmbit nacional sobre dones i esport, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el màster de Gestió Esportiva de la Universitat Politècnica de València (UPV), l’organització Nosaltres Esportistes i la gestora Emtesport.

Partido de liga femenina. (Foto-Abulaila).

Partido de liga femenina. (Foto-Abulaila).

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, s’ha reunit amb el director i el secretari del màster en Gestió Esportiva (UPV), César Iribarren i José Gómez; Maravillas Aparicio, directora de Nosaltres Esportistes; i Matzalen Laskibar, directora d’Emtesport, per a ultimar l’organització de l’esdeveniment.

“Pretenem que cada vegada arriben més dones a l’esport, que les que opten per una carrera professional siguen també més i que les que ho fan puguen continuar en l’àmbit esportiu una vegada es retiren”, ha desgranat la diputada sobre l’objectiu de l’esdeveniment, que se celebrarà en el saló d’actes de l’edifici Nexus, situat en el Campus de Vora de la UPV.

El congrés comptarà amb una ponència marc impartida per la psicòloga i consultora esportiva Ainhoa Azurmendi, i el programa es desenvoluparà a través de cinc taules redones centrades en l’àmbit d’actuació en matèria d’esport per part de les institucions públiques, les entitats esportives, la premsa, les universitats i les pròpies esportistes.

Respecte a aquesta última taula redona sobre esportistes, Isabel García ha destacat que professionals d’elit en actiu o ja retirades del món professional parlaran de la seua experiència tant abans com després de la seua carrera.

“El problema és que són poques les que arriben a la carrera professional i, després de deixar-ho, poques segueixen vinculades a l’esport, mentre que els homes tenen més facilitat per a romandre en ell a través de les federacions o l’arbitratge. Elles ho solen abandonar”, ha explicat la diputada sobre el fons d’un congrés que comptarà amb la presència de membres del Consell Superior d’Esports.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.