La Diputació presenta als ajuntaments valencians el programa d’activitats preventives 2017

València Notícies | Redacció.- L’àrea de Benestar Social, Educació i Salut de la Diputació de València ha organitzat la ‘Jornada Encuentro Profesionales: Programa Provincial de Actividades Preventivas 2017’, amb l’objectiu de dotar al programa d’una millor difusió i facilitar als responsables tècnics dels ajuntaments de la província d’una adequada selecció d’activitats.

“Es tracta d’una competència de la Corporació, la de fomentar la prevenció en l’àmbit comunitari i familiar, per la qual cosa cal apostar per aquest camí”, ha assenyalat la diputada de l’àrea, Mercedes Berenguer, qui ha afegit que “anem a augmentar el pressupost dedicat a aquesta partida, ja que d’aquesta manera es contribueix a millorar la convivència social”.

Encuentro sobre el Programa de Actividades Preventivas 2017.

El programa d’enguany compta amb 58 activitats agrupades en blocs temàtics: drogues, procés educatiu, habilitats soci-educatives en prevenció, i tecnologies de la informació. Estan dirigides a grups específics: famílies, joves i agents comunitaris. Així mateix, s’inclouen com a novetats dos tallers formatius relacionats amb la incidència del consum d’alcohol i cànnabis en menors i joves.

“Després de l’estiu impulsarem un estudi específic sobre addiccions a les noves tecnologies en els municipis de la província, perquè volem engegar un subprograma orientat a aquest tema”, ha assegurat Mercedes Berenguer, explicant que en els últims anys s’ha detectat un augment de l’addicció de joves al joc, especialment a través d’Internet i de les xarxes socials.

El Programa Anual d’Activitats Preventives compta amb un pressupost anual d’al voltant de 160.000 euros i s’inclou en el marc del VI Pla Provincial de Drogodependències, que pretén donar continuïtat a l’acció preventiva en municipis amb menor capacitat estructural, els que tenen una població menor a 20.000 habitants, i dins d’aquest grup, especialment els que no compten amb un Pla Municipal de Drogodependències.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.