La Diputació recolzarà els ajuntaments en la lluita contra la violència de gènere

Día Violencia de Género foto_Abulaila (14)
image-268697
«Volem que els ajuntaments siguen els primers en recolzar, formar i ajudar les dones davant de la violència de gènere», ha manifestat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en el transcurs de la presentació de la campanya de prevenció i sensibilització amb el lema «Ho vaig a explicar perquè no estic sola», que ha exposat hui al costat de la diputada d’Igualtat, Isabel García, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere del pròxim dimecres.

«Per primera vegada —ha dit el president— hem volgut organitzar un acte institucional per a fer visible que el govern de la nova Diputació està de part de totes les persones implicades en la lluita contra la violència de gènere».

«Havem fet una petita campanya amb la qual volem que cap dona no tinga por a explicar que està sent maltractada i que estiga segura que no està sola, que té el suport dels ajuntaments i la Diputació de València» —ha conclòs. El Saló de Reines de la Diputació ha acollit l’acte, d’una gran rellevància social i política, al qual han assistit la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó; els diputats provincials Toni Gaspar, Roberto Jaramillo, Mercedes Berenguer, Conxa García, Mari Carmen Contelles, Francisco Izquierdo, Modesto Martínez i Mari Carmen Peris; el rector de la Universitat Europea de València, José Enrique Fernández; el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez; la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato, diputats autonòmics i estatals, associacions de dones, més de seixanta alcaldes i membres de la Fiscalia i la Delegació del Govern.
La campanya té com a eix principal posar en marxa amb els ajuntaments els mecanismes necessaris per a la lluita i eradicació del flagell que suposa l’assassinat de dones a mà de les seues parelles o exparelles.
Durant la presentació, el president Jorge Rodríguez ha dit que volen que els ajuntaments siguen el primer aliat de les dones, perquè són la institució més pròxima i immediata per a la defensa i recolzament en la formació i la lluita contra la violència masclista.
En aquest sentit, el també alcalde d’Ontinyent ha avançat que es tracta d’una línia estratègica molt important de la nova Diputació i que s’estendrà durant aquests quatre anys, en què «ens esforçarem tot el que puguem en portar als ajuntaments els recursos possibles en la lluita contra aquest flagell social».
Nova política de la Diputació

Per la seua banda, la diputada Isabel García ha dit que la violència de gènere és el símbol «més brutal» de les desigualtats, per això «commemorar aquest dia ens converteix en aliats de totes les dones que pateixen els distints tipus de violència masclista: la física, la psicològica o l’econòmica».
«Aquesta nova forma de terrorisme que afecta tan sols una part de la societat requereix mesures d’urgència i la implicació en primera persona de les institucions. És més necessari que mai que actuem de forma conjunta i coordinada, no sols com a resposta als fets, sinó abans que ocórreguen, treballant en la prevenció i la sensibilització» —ha finalitzat García.«Ho vaig a explicar perquè no estic sola»

La delegació d’Igualtat de la Diputació ha posat en marxa una sèrie de mesures amb l’objectiu d’eradicar la violència de gènere.
Entre aquestes accions formatives i preventives destaquen els estudis en els consistoris per a avaluar la seua situació i els recursos humans, materials i formatius en temes de violència de gènere. El resultat d’aquest diagnòstic es presentarà el pròxim 18 de desembre i es compartirà en la pàgina web creada per la Diputació per a orientar totes les dones en situació de maltractament.També s’oferiran programes formatius al personal tècnic i polític dels ajuntaments de la província amb la finalitat d’identificar i detectar les conductes de violència masclista i conscienciar la societat de les causes que provoquen la desigualtat.Col·laboració entre les institucions

A més, es crearan unitats locals d’igualtat i oficines especialitzades en atenció a les víctimes de violència de gènere en coordinació amb la Conselleria de Justícia de la Generalitat, la Delegació del Govern i la Fiscalia.
En la mateixa línia, s’instituirà el Consell Provincial de la Dóna per a donar participació i canalitzar totes les iniciatives que els col·lectius i associacions de dones tinguen quant a polítiques d’igualtat i lluita contra la violència de gènere. També es faran campanyes de sensibilització i prevenció presents en vora 200 autobusos i diari digitals.  També s’ha repartit una bandera símbol contra la violència masclista a tots els ajuntaments de la província, així com 2.000 cartells i fullets.Acte commemoratiu en la Diputació

Abans de la presentació de la campanya, la cantant Carol Martí i el pianista Guillem Marc han interpretat el tema María se bebe las calles i Hijo de la luna al final de l’acte.
De la mateixa manera, la trobada reivindicativa ha comptat amb la presència de Gene Sanabria, víctima de violència de gènere i membre de l’associació Victòria Sau, de Xirivella, que ha narrat i compartit la seua experiència personal.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.