La falta d’unanimitat impedix l’adhesió de l’ajuntament a la petició de retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes del dret Valencià

Valencia Noticias | Redacción.- La proposta perquè l’Ajuntament de València s’adherisca al manifest promogut per l’Associació de Juristes Valencians en què es demana que es retiren els recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià, recollida en una declaració institucional que havia de llegir-se al final del ple celebrat hui, no ha tirat endavant com a conseqüència del vot negatiu del Grup Municipal Ciutadans. Eixos recursos es referixen a tres lleis aprovades per les Corts Valencianes: la de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, la Llei Valenciana de Custòdia Compartida i la Llei d’Unions de Fet de la Comunitat Valenciana.

Pleno ayuntamiento.
image-330760

(Foto-Manuel Molines)

En el text de suport al “Manifest per la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les lleis de dret civil foral valencià: des de 1707, 308 anys sense dret civil valencià”, rebutjat per Ciutadans, s’incloïa una segona proposta d’acord perquè l’adhesió, unànime i subscrita pels portaveus dels cinc grups municipals, fóra remesa a les Corts Valencianes, la Presidència de la Generalitat, les Corts Generals i la Presidència del Govern espanyol.

No obstant això, el Grup Municipal Ciutadans ha rebutjat el text proposat i s’ha mostrat contrari a la inclusió d’alguns paràgrafs com el que fa referència a l’objectiu de la Llei Orgànica 1/2006, de Reforma de l’Estatut d’Autonomia, de “restablir la competència sobre el dret privat per als valencians i acabar amb tan injusta discriminació”.

La moció també subratlla que el dret valencià possibilita donar una resposta àgil, moderna i pròpia als problemes actuals dels valencians, i afirma textualment: “i permet acabar amb la discriminació que patim com a poble des de fa més de tres segles després de l’abolició dels Furs en 1707, que requerix, de forma inajornable, la retirada per part del Govern estatal dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.