La FDM acosta l’esport en el mitjà natural amb el programa ‘Educa Sport & Natura’

València Notícies | Redacció.- La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació d’Esports ‘Prodemon’, organitza per segon any consecutiu la campanya d’esport escolar en la naturalesa “Educa Sport & Natura”. Esta iniciativa, dirigida als alumnes de 4º a 6º de Primària i 1º i 2º de l’ESO (segons la modalitat escollida), té com a objectiu acostar als més xicotets a alguns esports i modalitats menys coneguts que es desenvolupen en entorns naturals, com a escalada, senderisme, orientació o bicicleta tot terreny.

Un grup de tècnics esportius i especialistes en animació en temps lliure estaran a la disposició d’escolars i professors per a donar-los a conèixer estos  esports i que puguen traure un rendiment educatiu pràctic. Eesta campanya compta amb l’avantatge que es desenvolupa dins del casc urbà, on es podran aprofitar els nombrosos espais naturals que ofereix el Jardí del Túria. Les activitats tindran lloc des d’1 de març fins al 30 de maig en l’antic llit del riu. La inscripció és gratuïta, ja que es tracta d’una campanya subvencionada al cent per cent per la Fundació Esportiva Municipal, i de la qual podran beneficiar-se fins a 300 escolars.Subvencionará a 300 escolares para que conozcan y practiquen senderismo, orientación i bici todo terrerno.

“Este programa de la regidoria té com a objectiu aprofitar d’una banda les possibilitats urbanes de València per a desenvolupar activitats esportives, i per un altra divulgar alguns esports com l’escalada al públic infantil, la qual cosa amplia l’oferta activa de l’Ajuntament als seus ciutadans”, ha declarat Maite Girau, regidora d’Esports. Segons les seues pròpies paraules, la Fundació Esportiva Municipal que ella presideix, farà una valoració sobre el grau d’acceptació del programa, que podria ampliar-se en el futur si els col·legis ho demandaren.

Els centres educatius podran escollir, per exemple, escalada en rocòdrom, amb grups de 20 alumnes com a màxim, que s’impartirà en la instal·lació del Complex Esportiu Cultural Petxina. Inclou una sessió de matí amb una part teòrica sobre tipus de material i tècniques de progressió vertical, així com informació de les zones-escola d’escalada de València.

En senderisme i orientació s’oferirà una xarrada informativa prèvia sobre com orientar-se en el mitjà natural, i a continuació en el parc urbà es presentaran els elements que defineixen l’activitat esportiva: balises, brúixola, mapes, senyalització, etc. A través de dinàmiques de grup es treballarà l’ús de la brúixola en el mitjà natural i mitjançant jocs en grups es realitzarà una pràctica d’orientació per un itinerari marcat en un mapa. L’activitat finalitzarà amb un joc en xicotets grups que consisteix en la cerca d’un tresor a través de senyals amb l’ajuda de mapa i brúixola.

Amb bicicleta tot terreny s’ensenyen les regles bàsiques de circulació en mitjans urbans i naturals amb una explicació audiovisual, els espais per a la pràctica esportiva (carrils-bici, vies verdes, cicle rutes, pistes forestals..) i elements de seguretat vial. També s’inclou la ubicació de les parts de la bici i la seua funció, l’ajust dels elements de seguretat vial (casc, guants, frens…) i finalment a aprendre a escoltar i entendre les normes d’educació vial de la bici.

Com participar

Tots aquells centres interessats en participar en este programa han d’enviar un correu electrònic a educasportnatura@gmail.com abans del 13 de febrer, amb el nom del col·legi, telèfon, correu de contacte, activitat triada, nivell educatiu del grup i mes en el qual més li interessa (març, abril o maig).

A més, els alumnes participants dels centres inscrits tindran la possibilitat de participar en el 2º Raid Junior d’Esports d’Aventura (escalada en rocòdrom, bicicleta tot terreny, carrera a peu i orientació) que tindrà lloc en el Jardí del Túria el dissabte 10 de juny al matí. Per a açò, el centre escolar seleccionarà a vuit alumnes -més dos de reserva- que hagen participat en esta campanya. Els guanyadors rebran trofeus i diplomes, i a més, se celebrarà un sorteig de material esportiu i d’activitats en la naturalesa per a tots els participants.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.