La font de la Pantera Rosa recuperarà el seu aspecte i color originals

València Notícies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, s’ha reunit hui amb el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials i l’escultor Miquel Navarro en una trobada dirigida a adoptar les accions oportunes per a tornar a la font coneguda popularment com la Pantera Rosa, el seu aspecte original, així com millorar-ne la il·luminació.

La font, ubicada en el carrer de les Filipines, i coneguda popularment amb l’apel·latiu de la Pantera Rosa, fa temps que va perdre la seua tonalitat original en roig. L’anterior govern va ordenar pintar-la amb una capa de color rosat, atenent al nom amb què és coneguda  “però sense respectar el color original amb què el seu autor la va entregar a la ciutat”, ha assenyalat el regidor Sarrià. Esta circumstància, unida als efectes del pas del temps, i la seua ubicació en un entorn afectat per una gran pressió de trànsit rodat, ha desdibuixat l’aspecte que hauria de lluir una de les fonts més emblemàtiques de la ciutat.

Sarria-“El conjunto se mantendrá fiel al concepto original ideado por su autor, Miquel Navarro”.

Després de la reunió del regidor de Desenvolupament Urbà amb l’autor de l’escultura-font, Miquel Navarro, i el representant del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de València, el regidor Sarrià s’ha compromés a recuperar la imatge de la font, “una imatge que mai va haver de perdre”, ha afirmat.

Aprofitant la millora de l’entorn de la font que comportarà l’execució de la primera fase del Parc Central, es farà una posada al punt d’esta: es repintarà amb el seu color roig original, i es millorarà la il·luminació. “Amb tot això –ha conclòs el regidor– esta font passarà a formar part d’una de les zones més destacades de la ciutat, i podrà ser contemplada amb tot el seu esplendor, per a mantindre’s fidel a la idea original de l’autor”.

La font va ser inaugurada l’any 1984 en commemoració per l’arribada a València de les aigües del Xúquer a través del canal Xúquer-Túria. El nom proposat originàriament per a esta, Font Pública, va ser ràpidament substituït per l’apel·latiu popular de “la Pantera Rosa”, per la seua forma i tonalitat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.