banner_990x90_EFE (1)

La futura Llei de Responsabilitat Social establirà clàusules de contractació per a les administracions públiques

alcaraz_valencia
image-274041

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha mantingut una reunió amb el president de la Confederació d’Empresaris Valencians (CEV), Salvador Navarro, i la seua directora gerent, Inmaculada García, per a tractar qüestions vinculades amb la transparència i la responsabilitat social empresarial.

“El empresariat és un actor fonamental en el desenrotllament de la Comunitat”, ha manifestat el conseller, que ha afegit que ha d’existir una relació fluida “des del respecte i la no ingerència” entre ambdós parts.
Alcaraz ha afirmat que la conselleria té com a objectiu essencial en este camp fer una Llei de Responsabilitat Social. Alcaraz ha matisat que ha de ser una llei “ben pensada i que conega altres desenrotllaments legislatius que s’estan realitzant en l’Estat”, com per exemple la d’Extremadura. Així mateix, hi ha apel·lat al diàleg per a treballar en la seua creació des de l’acord: “Parlar de manera fluida amb els que hauran de conviure amb eixa llei, entre ells els empresaris”.

Entre altres aspectes, esta llei contemplarà incentius a la responsabilitat social en les empreses i el tercer sector, així com clàusules de contractació per a les administracions públiques. Per al desplegament d’esta llei, tant el conseller com el president de la CEV han parlat de la possibilitat de col·laborar en la celebració de seminaris, jornades i activitats que establisquen les bases de la responsabilitat social valenciana. El conseller de Transparència ha manifestat el seu desig que el primer esborrany estiga preparat abans de l’estiu.

Una altra de les iniciatives que la conselleria emprendrà per a fomentar la responsabilitat social és la creació de grups de treball conjunts amb Hisenda per a tractar la contractació: “És una matèria nova en què s’han fet coses fragmentàriament, per la qual cosa val la pena fer-ho bé”, ha afegit Alcaraz.

Portal de Transparència

Alcaraz ha elogiat el portal de transparència de la CEV així com la seua ràpida constitució, “abans que la llei ho exigira”. En este sentit, el conseller ha anunciat que la conselleria deixarà un temps prudencial abans d’iniciar un procés d’inspecció quant a la posada en marxa dels diferents portals de transparència de les administracions públiques, institucions i organismes autonòmics a què la llei obliga a posar en marxa, i ha celebrat la bona acollida que estan tenint: “La societat valenciana s’està incorporant amb normalitat als portals de transparència”.

Per la seua banda, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha recordat que la Confederació ha sigut la primera organització a mantindre un portal de transparència pública amb contractes, convenis i informació a l’accés de la ciutadania: “Estem en la labor de traslladar a les empreses i associacions empresarials el compromís de la transparència i la responsabilitat social”. Navarro ha expressat la importància d’esta matèria i el seu compromís de transmetre este missatge a l’empresariat valencià i l’opinió pública.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.