La Inspecció de Treball realitzarà campanyes en polígons, en el sector serveis i en tallers d’automoció per a lluitar contra l’economia irregular a la Comunitat

2016-09-26-FEPEVAL-dinamiza-las-areas-industriales-valencianas2D’aquesta manera, durant el primer trimestre de 2018 es realitzarà una campanya en polígons de la Comunitat en la qual es realitzaran controls d’ocupació (altes de seguretat social), verificacions de la contractació utilitzada i de prevenció de riscos laborals.

D’altra banda, durant el segon trimestre es realitzarà un campanya sobre la qualitat i condicions laborals en el sector serveis. Durant aquesta campanya es vigilaran aspectes com els fraus en les contractacions (vacances, períodes màxims i encadenament de contractes, contractes en pràctiques i a temps parcial).

Així mateix, es controlarà la cessió il·legal de treballadors (control d’empreses cedents i cessionàries, intermediación laboral i agències privades de contractació, ETTs) i les discriminacions salarials. Finalment, entre el tercer i quart es realitzarà una campanya sobre el compliment de seguretat laboral en tallers d’automoció.

Cal recordar que es tracta de la primera vegada que els agents socials més representatius (UGT, CCOO i CEV) a través del Consell Tripartit, proposen una programació de campanyes a la Inspecció. El Consell Tripartit és l’òrgan de la Generalitat d’assessorament i consulta en matèria de relacions laborals, ocupació i negociació col·lectiva. Està integrat per representants de l’Administració del Consell, de les organitzacions sindicals i de les associacions empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana.

Finalment, la Generalitat i el Ministeri han aprovat difondre el resultat i difusió de les campanyes per a maximitzar el resultat de les actuacions. Es tracta de donar a conèixer aquestes campanyes per a conscienciar a tota la societat sobre la necessitat del compliment de la legislació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.