La Junta de Govern local aprovarà demà l’acord de col.laboració per a les activitats de la Ruta de la Seda

València Noticies | Redacció.- La Junta de Govern Local aprovarà demà divendres el text del conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte ‘La Ruta de la Seda’, que firmarà l’Ajuntament amb la Conselleria d’Educació, la Universitat de València, l’Agència Valenciana de Turisme, el Col·legi de l’Art Major de la Seda i el Centre UNESCO València/Mediterrani.

El projecte pretén posar en valor el protagonisme cultural, històric, social i econòmic que ha tingut el comerç i el tractament de la seda a la Comunitat Valenciana durant segles, i que s’ha traduït entre altres aspectes en un llegat patrimonial de gran importància, en què destaquen elements com la Llotja de la Seda o el Col·legi de l’Art Major de la Seda (seu de l’antic Gremi de Velluters), i una herència de tradicions que perviuen hui en dia a través de diferents manifestacions, com és el cas, per exemple, de la indumentària fallera.

Valencia ya forma parte del mapa web de la Ruta de la Seda elaborado por la UNESCO.

A més, el Govern de l’Estat ha declarat València com a Ciutat de la Seda 2016, segons la petició realitzada pel Consell, amb el suport unànime de les Corts valencianes. I la nostra ciutat ja forma part del mapa web de la Ruta de la Seda elaborat per la UNESCO, una iniciativa de què formen part 36 països que configuren un teixit secular de relacions històriques i culturals al voltant de la producció i el comerç de la sederia.

“Este és el mapa en què volem estar, este és el mapa en què volem que estiga València, posant en valor el nostre ampli patrimoni cultural i històric i la nostra capacitat demostrada de diàleg, de col·laboració i d’intercanvi”, ha manifestat l’alcalde, Joan Ribó.

En les plataformes web https://goo.gl/I66KMk i http://goo.gl/4K3YYG s’arreplega tota la informació al voltant d’este projecte internacional, que reflectix també la importància històrica de València com a enclavament comercial de referència en les relacions entre l’entorn mediterrani i la resta del món.

L’acord que rubricaran les diferents institucions establix la voluntat de totes per a impulsar de forma conjunta la iniciativa “València, Ciutat de la Seda 2016”, i el desenvolupament d’una estratègia per a la Ruta de la Seda 2016-2020.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat la disposició i la col·laboració de l’Ajuntament de cara a la II Trobada Internacional de Ciutats de la Ruta de la Seda, que se celebrarà a la nostra ciutat els pròxims dies 9 al 12 de juny i la clausura de la qual es realitzarà precisament a la Llotja de la Seda.

L’Estratègia per a la Ruta de la Seda 2016-2020 pretén ser un estímul per al desenvolupament turístic de València en la seua relació amb l’herència històrica relacionada amb este element d’importància mil·lenària. Així mateix, es pretén fomentar l’intercanvi socioeconòmic i la investigació cultural, i especialment el diàleg com a ferramenta de relació entre els pobles, els territoris i les cultures, de cara al foment de la diversitat i del desenvolupament de les persones.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.