La Mesa Sectorial d’Educació rep favorablement la proposta d’ordre de baixada de ràtios i l’esborrany de Decret d’admissió

Els sindicats de l’ensenyament que conformen la Mesa Sectorial d’Educació, han rebut de manera favorable la proposta d’Ordre d’Educació per la qual es fixa el nombre màxim d’alumnes en el nivell no universitari, així com l’avantprojecte de Decret del Consell pel qual es regula l’accés als centres docents públics i privats concertats que imparteixen ensenyances de règim general.

Pel que fa a les ràtios, el projecte d’ordre planteja retornar, d’una manera gradual, al mateix número d’alumnes per aula previ a les retallades, la qual cosa representaria una baixada en les ràtios d’un 20%. Així, la implantació d’aquesta Ordre es realitzarà de manera progressiva, curs a curs, a partir de l’any acadèmic 2016-2017, començant per Infantil de 3 anys, 1r de l’ESO, i 1r de Batxillerat, a més dels Cicles formatius de Formació Professional de Grau Mitjà i Superior i els Cicles formatius d’Arts Plàstiques i Disseny de Grau Mitjà i Grau Superior. La reducció de ràtios també començarà pel Nivell Bàsic als ensenyaments d’idiomes i pel primer nivell de cada cicle de Formació de Persones Adultes, així com als ensenyaments esportius de Grau Mitjà i Superior, als ensenyaments de Música i Dansa i als ensenyaments artístics superiors.

Una altra mesura complementària que recull la proposta d’Ordre és la de no cobrir les baixes d’alumnat en la resta de cursos. Amb aquesta mesura, tots els grups s’aproparan gradualment a les ràtios anteriors a les retallades.

El nombre màxim d’alumnes per unitat en finalitzar el procés de reducció de ràtios durant els pròxims cursoso seria el següent a les principals etapes:

Primer cicle d’Educació Infantil (projecte experimental de 2 a 3 anys): 18 alumnes
Segon cicle d’Educació Infantil: 25 alumnes
Educació Primària: 25 alumnes
Educació Secundària Obligatòria: 30 alumnes
Batxillerat: 35 alumnes
Formació Professional de Grau Mitjà i/o Grau Superior : 30Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.