La mobilitat escolar guanya espai a Patraix amb dos rutes amb nova senyalització

València Notícies | Redacció.- Els alumnes del Col·legi Públic Doctor López Rosat han estrenat este dilluns noves rutes escolars. El Servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb l’associació Colecamins, ha dut a terme els treballs de senyalització corresponents pels dos itineraris més transitats pel seu alumnat cap a l’escola; el 64% del qual viu a menys de 500 metres de l’escola, i el 94% a menys d’un quilòmetre.

Es tracta, en primer lloc, la que comença des del carrer Mariano Ribera amb Mestre Bellver, creua Arxiduc Carles i accedix per Músic Ayllón i Vicent Maroto fins a arribar al centre. En segon lloc, la ruta que comença en Beat Nicolau Factor des del seu encreuament amb el carrer de Conca, continua per Salabert i creua Arxiduc Carles i Tres Forques per a, finalment, arribar fins al carrer de Vicent Maroto fins al col·legi.

En tots dos itineraris s’han pintat marques vials en forma de petjades grogues de 40 per 40 cm. sobre les voreres, els símbols de cada ruta escolar en cada aproximació als passos de vianants i s’han instal·lat quatre banderoles en forma de llapis amb la indicació de la ruta escolar.

En el CEIP Doctor López Rosat, el 64 per cent del alumnado vive a menos de 500 metros de la escuela y el 94 per cent a menos de un kilómetro. (2)

Esta és una novetat de senyals de la ciutat, introduïda per la regidoria de Mobilitat Sostenible, que —com apunta el regidor de l’àrea, Giuseppe Grezzi— espera que ajude al fet que esta iniciativa, “fruit del treball inicial i de l’obstinació dels pares i mares del centre perquè l’alumnat accedisca al centre d’una manera més segura i lliure de fum, s’exporte a la resta de la ciutat”.

Suma d’accions

En línia amb l’execució de rutes escolars adequades, i també dins dels pressupostos participatius, el passat mes d’octubre Mobilitat Sostenible va reforçar la senyalització que advertix els conductors de la presència d’escolars amb un rectangle fluorescent i reflector com a senyal, que inclou, a més, la paraula “atenció” en lletres majúscules. Esta senyalització vertical està situada tant en l’avinguda de l’Arxiduc Carles com en el carrer de Vicent Maroto, ambdós en la seua intersecció amb Músic Ayllón.

Entre l’acabament de novembre i començament de desembre passats també es van definir reserves d’estacionament per a motos en els laterals dels passos de vianants com a mesura de millora de la visibilitat.

Sense oblidar que, durant el passat mes de març, es va establir protecció mixta en el pas de vianants d’Ènguera amb Arxiduc Carles i Ènguera amb l’avinguda del Cid. Amb la protecció mixta, semàfors que es mantenien en groc intermitent per als conductors, mentre es mostrava el verd per als vianants, ara es mantenen en roig uns segons abans de passar a groc.

Rutes escolars per a diagnosticar la mobilitat

La mobilitat escolar són els desplaçaments que fan els estudiants, mares, pares i el professorat per a arribar i eixir de l’escola. Normalment, sobretot en escoles públiques, estos desplaçaments són de proximitat i solen fer-se a peu. L’objectiu de millorar la mobilitat escolar és aconseguir augmentar l’autonomia dels xiquets i xiquetes per a millorar l’espai urbà del barri; és a dir, possibilitar el fet que els escolars es desplacen de casa al col·legi sols i amb seguretat.

Per a aconseguir-ho no es tracta tan sols de visibilitzar les rutes amb marques vials, sinó que s’han fet una sèrie d’actuacions en col·laboració amb l’AMPA, professors, alumnes i Administració per a diagnosticar les situacions de perillositat i així, incloure accions per a reduir la velocitat de la circulació, millorar la visibilitat en els encreuaments i donar continuïtat i confort als itineraris per als vianants.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.