La música i el teatre de carrer del ‘Nadal de les feretes’ anima les comarques valencianes

El Péndulo | Redacció.- L’Àrea de Cultura de la Diputació de València portarà la música i l’animació teatral de carrer del festival El Nadal de les feretes fins els municipis de les comarques valencianes, amb tot un seguit d’activitats i propostes lúdiques, divertides i culturals dirigides als més menuts de la casa perquè puguen gaudir dels dies previs a la celebració de les festes nadalenques.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit en que l’espectacle El Nadal de les feretes «és una explosió itinerant de música i color, orientada als municipis valencians més menuts». Una proposta de «música, acció i diversió que es conjuguen per fer passar un matí ben divertit a la xicalla». És per això, «aquest programa reforça la descentralització i afegeix valor cultural als nostres pobles», ha subratllat el diputat.nadalferetes2017_Olocau_cs6

El Nadal de les Feretesés un festival cultural que s’instal·la pel Nadal en un bon grapat de pobles d’arreu el territori valencià. En aquesta ocasió, el festival infantil visitarà el dissabte 23 de desembre les localitats de Fuenterrobles (la Plana d’Utiel) i Olocau (Camp de Túria). I un dia més tard, el 24 de desembre, ho farà als municipis de Petrés (Camp de Morvedre) i Quatretonda (Vall d’Albaida).

Adreçat al públic infantil, aquest esdeveniment va nàixer, ara fa tres anys, amb l’objectiu de fomentar la música en valencià, donar a conéixer els costums i jocs tradicionals entre els més menuts, promocionar la nostra llengua i aconseguir que els xiquets i xiquetes gaudeixen d’una ampla oferta de concerts, teatre, exhibicions, tallers i diversió en companyia de la família i els essers estimats.

Dani Miquel, Atupa, màgia i molt més

El 23 de desembre la plaça Major d’Olocau esdevindrà, gràcies a la Diputació de València, en un gran escenari on es portaran a terme els concerts dels grups The Pengüins i Ramonets. La jornada s’acompanyarà de l’obra de teatre On estan els monstres i, per descomptat, els més estimats de la casa gaudiran de l’espectacle de la Cercavila de les Feres. També el 23 de desembre, però a Fuenterrobles, hi haurà un gran escenari on es portaran a terme els concerts de Dani Miquel i Rodamons. Amb ells compartiran la jornada la coneguda companyia de teatre Scuraplats i la banda del Drac, a més de gaudir de l’espectacle del mag Rubén Aparici.

S’ha previst que a partir de les 10:30 hores s’inicien els concerts, així com un bon nombre d’activitats, adreçades als xiquets i a les xiquetes, com ara tallers, ludoteca, exhibicions i jocs populars. L’accés a aquesta trobada de música i teatre, dedicada a les famílies, és gratuït.

Així mateix, el 24 de desembre la plaça dels Sants Joans i de l’Oliver de Quatretonda es transformaran en un gran escenari on es portaran a terme els concerts dels grups The Pengüins i Trobadorets. Junt a ells es representarà l’obra teatral On estan els monstres, a més de recórrer els carrers d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida l’espectacle la Cercavila de les Feres. També el 24 de desembre, a la Plaça de l’Església de Petrés hi haurà un gran escenari on actuaran Dani Miquel i Atupa. Amb ells compartiran la jornada els fantàstics Rondaballs i el mag Rubén Aparici.

El Nadal de les Feretesés una producció de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, coordinada per Cercavila Cultura de Carrer, una cooperativa amb una llarga trajectòria en la producció i la gestió d’esdeveniments musicals i artístics.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.