La nova Diputació pren nota dels representants municipals, socials i culturals

Foto 1. REunión en BonreposEl passat 14 de juliol, Jorge Rodríguez, en el seu discurs de presa de possessió com a president va definir les línies estratègiques de la Diputació que es constituïa aqueix mateix matí. En una de les quals més va insistir va ser en l’autonomia dels municipis. “La Diputació serà especialment escrupolosa en el respecte a l’autonomia local dels municipis”, va dir, per a després avançar que “hem de fer que la destinació de les inversions quede en mans de qui millor coneix les necessitats dels pobles i ciutats: els alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores”.

Igualment la vicepresidenta Maria Josep Amigó va ratificar en una de les primeres trobades comarcals aqueix objectiu principal, ja que “treballant junts sempre anem a aconseguir més coses, per açò venim a escoltar i a prendre nota del veritablement necessari per als nostres pobles i comarques”. Des del principi del mandat els integrants del govern de la nova corporació han posat la seua obstinació a escoltar no solament els responsables municipals sinó també representants socials i culturals.  La major expressió d’aqueix voler escoltar les necessitats dels municipis ha sigut l’elaboració i engegada del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles 2015 (PIFS), en el qual tots els municipis han volgut participar sol·licitant fons per als projectes que cadascun ha considerat més adequat per als seus municipis, al contrari que els anteriors “plans encotillats”.  Però també i des de llavors molts altres projectes, idees, inquietuds o necessitats han escoltat, els membres del govern de Diputació en els més diferents escenaris i a la recerca de la proximitat amb els veïns.  Trobades comarcals

Seguint aquesta línia de proximitat, el president Jorge Rodríguez, a més de rebre representants municipals en la seu de la Diputació, es va desplaçar al costat de la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, a Ontinyent, Bonrepòs i Mirambell, Ademús, Bunyol i Carcaixent per a aproximar els plans en favor de l’autonomia municipal i presentar el PIFS 2015 en reunions a les quals van assistir tots els alcaldes de les comarques de la Vall d’Albaida, Horta Nord, el Racó d’Ademús, Foia de Bunyol-Xiva i la Ribera.
Igualment, el president ha tingut trobades amb líders polítics com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i ha obert les portes de la Diputació a col·lectius que des de feia una vintena d’anys no acudien a la Diputació, com Escola Valenciana. També, entre molts altres, va parlar amb una trentena de representants d’associacions feministes de la Comunitat Valenciana, que mai.

 

Col·laboració institucional

La vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, ha mantingut diverses accions en coordinació amb el Consell i l’Ajuntament de València, en una línia de treball conjunt entre les tres administracions valencianes, per al que s’ha reunit amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la Conselleria de Benestar Social, responsables de les diputacions d’Alacant i Castelló i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a abordar la situació dels menjadors escolars. En el mateix sentit, Amigó ha celebrat trobades amb el conseller i la directora general de Transparència, i també amb el conseller i el regidor de Cultura per altres assumptes i en la mateixa acció de treball i col·laboració interinstitucional.

A més, ha mantingut nombroses reunions en la seu de la corporació amb alcaldes i alcaldesses de totes les comarques, per a conèixer la seua situació i les seues demandes. També va voler atendre in situ els ajuntaments del Racó d’Ademús després de les fortes pluges i la pedra registrats en aquesta zona a la fi de l’estiu, per al que va visitar al costat del president de la Diputació aquestes poblacions.També ha rebut a sindicats i organitzacions socials.

 

 Contactes econòmics i de cooperació

El vicepresident segon de la Diputació i diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, ha mantingut reunions amb nombrosos ajuntaments per a abordar assumptes relacionats amb les hisendes locals i la seua relació amb la corporació provincial, així com amb entitats bancàries i financeres, sindicats i els cogerentes de l’empresa pública Imelsa de la Diputació per a continuar assegurant la solvència i estabilitat economicofinancera de la pròpia institució i preparar els pressupostos del pròxim any.

Com a responsable de l’àrea d’Assumptes Taurins, d’altra banda, ha contactat amb empreses i penyes taurines.

El diputat responsable de l’àrea de Cooperació Municipal i Internacional, Emili Altur, ha mantingut gran nombre de trobades amb alcaldes i regidors de municipis per a conèixer les seues necessitats actuals i informar-los de les principals i noves línies d’acció del seu departament amb els pobles de la província i del PIFS 2015.

També, amb entitats com el Col·legi d’Advocats, bandes de música locals o l’Associació de Mestres Campaners de València, per a abordar assumptes relacionats amb el patrimoni cultural de la província i amb alguns dels principals agents i organitzacions de l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, la sensibilització social i la solidaritat amb els més necessitats, dins i fora de les nostres comarques com la Coordinadora Valenciana d’ONGD’s, el Comitè d’Ajuda Humanitària d’Emergència (CAHE) i el Comitè Español de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA) o responsables de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR

 

Cultura i turisme

El diputat de Cultura Xavier Rius ha iniciat una gira de trobades comarcals amb visites a La Safor (Oliva, Gandia i Tavernes de la Valldigna) i L’Horta (Aldaia i Xirivella). També s’ha desplaçat a diversos jaciments arqueològics com la Cova de Bolomor, La Bastida dels Alcusses i Kelin (Caudete de las Fuentes).

També ha mantingut trobades amb representants del sector cultural com Romà de la Calle, Escola Valenciana, Fundació Sambori, Centres d’Estudi Comarcals, el Gremi de Llibrers o la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i ha impulsat, al costat de la vicepresidenta Amigó la primera sessió de treball entre responsables d’institucions culturals.

En algunes de les trobades de la diputada de Turisme, Pilar Moncho, s’han signat convenis de col·laboració i en uns altres, els alcaldes i regidors dels municipis valencians han abordat les seues necessitats turístiques i han sol·licitat ajuda per a impulsar el desenvolupament turístic dels seus pobles.

El denominador comú d’aquestes visites ha sigut la preocupació per augmentar la promoció i divulgació dels seus atractius turístics a través de diferents accions com poden ser l’edició de fullets, organització de fires o la senyalització de rutes.

La vicepresidenta quarta i diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha atès nombroses visites institucionals des que va prendre possessió del seu càrrec i mantingut reunions en la seu de la Diputació amb alcaldes, regidors, representants de col·lectius com a Pobresa Zero, d’associacions culturals i institucions com Culturarts o la Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida i professionals del Consorci Provincial de Bombers.

 

 Des de les carreteres al medi ambient

Per la seua banda, el diputat d’Infraestructures i Carreteres, Pablo Seguí, ha tingut contacte amb alcaldes en el seu despatx, en visites a obres, en la inauguració d’una carretera o comprovant l’estat d’alguns trams de les vies que depenen de la Diputació. Seguí ha atès en el despatx o en els seus mateixos municipis nombrosos responsables municipals que han sol·licitat la millora d’accessos, l’execució de rotondes per a regular el tràfic, la modificació de traçats i la reforma de trams, entre altres temes. Igualment, s’ha reunit amb l’alcalde de Cortes de Pallars per a comprovar els treballs d’estabilització del vessant desplaçat per a evitar retards en l’obertura de la carretera.

El diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha contactat amb alcaldes i regidors, els qui van informar al responsable provincial sobre les necessitats més urgents dels seus municipis en matèria de medi ambient i va tractar amb ells els seus projectes i sol·licituds de millora. Les visites es van centrar en la millora d’espais degradats i l’adequació de zones verdes, entre altres assumptes.

El també president delegat del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha conegut de primera mà i sense filtres en tots els parcs de bombers la situació en la qual es troben els professionals.

 

 Igualtat, esports i benestar social 

Per la seua banda, la responsable de l’àrea d’Igualtat i Esports, Isabel García, ha rebut nombrosos alcaldes, regidors, federacions esportives, associacions de dones i col·lectius socials, els qui li han informat dels reptes més importants a executar tant en matèria esportiva com de joventut, diversitat o d’igualtat de gènere amb iniciatives noves com el .primer Pla contra la Violència de Gènere dirigit a tots els ajuntaments per a actuar com a tallafoc a la violència sobre les dones.

La diputada de Benestar Social, Educació i Sanitat, Mercedes Berenguer, ha despatxat amb a nombrosos alcaldes i regidors interessats a rebre informació sobre els programes provincials de majors, dona, drogodependències, col·lectius de discapacitats, etc. Ha visitat les escoles de Requena, Catarroja, el col·legi IVAF-Luis Fortich, i la Misericòrdia. I també ha participat dels canvis en el Consorci de l’HGUV i Psiquiàtric de Bétera.

 

Tota l’atenció als municipis

El responsable provincial de Serveis Innovadors i Sostenibles i Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha mantingut trobades, per la seua banda, amb alcaldes, tècnics municipals i responsables del món universitari per a conèixer les seues necessitats i poder així adaptar al màxim tant els productes i serveis oferits per la corporació, com el desenvolupament de les beques formatives d’estudiants i postgraduats de la província en l’administració local. Nofuentes ha contactat amb alcaldes i estudiants per a arreplegar les seues propostes per a millorar el programa de pràctiques.

El diputat d’Administració General, Pepe Ruiz, va començar el mandat coneixent l’estat de les instal·lacions propietat de la Diputació i el personal adscrit a cada servei. Ha atès als sindicats amb representació en la Diputació. Ha prioritzat les reunions amb els ajuntaments més xicotets per a donar solució a peticions més urgents i s’ha reunit amb les Universitats per a plantejar col·laboracions futures.

La diputada d’Assessorament Municipal, Assistència i Defensa en Judici, Conxa Garcia, s’ha entrevistat amb alcaldes de diferents pobles perquè reben assistència qualificada a través dels col·legis professionals, redactar PGOU, o realitzar l’inventari de béns immobles dels municipis. A més, ha mantingut reunions amb altres entitats per a elaborar nous Planes d’Ocupació.

El diputat de Transparència i Govern Obert, Roberto Jaramillo, ha despatxat des de la seua arribada al càrrec en la Diputació de València amb alcaldes de municipis, regidors de Transparència d’ajuntaments i edils de grups polítics sense representació provincial, per a recaptar de tots ells opinions, propostes i demandes, a més de conéixer la realitat actual de les poblacions, amb la finalitat de fer les institucions més transparents i properes per al ciutadà.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.