La patronal valenciana urgeix el govern espanyol a posar data a l’alta velocitat entre Alacant i Barcelona

El president de l' class=
image-432943

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris, Vicente Boluda, durant la presentació de la web que mostra l’evolució de les obres del corredor mediterrani. / JOSÉ SOLER / ACN

L’Associació Valenciana d’Empresaris presenta una web que permet viatjar pel corredor mediterrani mostrant la paralització del projecte

El president de l’ Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha exigit aquest dilluns al nou govern espanyol que es comprometi amb fets amb el corredor mediterrani i posi una data a l’entrada en funcionament de l’alta velocitat entre Barcelona i Alacant. Boluda ha indicat que això seria una mostra que el compromís del govern espanyol amb la infraestructura va més enllà de les paraules.

L’empresari ha remarcat que tot i que la implantació del tercer carril avança aquesta ha de ser una solució provisional i que el corredor mediterrani no haurà finalitzat fins que no s’implanti la doble plataforma. El representant de la patronal valenciana ha reclamat que l’Estat contribueixi a abandonar la concepció radial de l’alta velocitat per assumir una concepció “circular” i, en aquest sentit, ha dit que cal fer realitat el corredor mediterrani.

El president dels empresaris valencians ha afegit que l’ ample internacional de via hauria d’arribar el 2018 des d’Almeria fins a França i que s’hauria de fixar data d’inici per a les obres de la doble plataforma així com un calendari que es compleixi.

Una web per saber l’estat de les obres

Vicente Boluda ha fet aquestes manifestacions durant la seva intervenció en un acte que ha servit per presentar la web ElCorredorMediterraneo, un nou canal de comunicació impulsat per AVE que permet que l’usuari navegui de manera interactiva pel traçat del corredor mediterrani, gràcies a una gravació realitzada des d’un helicòpter.

El projecte neix per involucrar la societat civil en la demanda de la connexió mediterrània per alta velocitat mostrant la situació de paralització de les obres ferroviàries. Segons han explicat els responsables d’aquesta web, es tracta d’una eina viva que s’anirà actualitzant amb un estil divulgatiu i proper.

Entre altres punts del traçat, la web posa el focus actualment en el túnel sota l’AP-7 entre Castellbisbal i Martorell, així com al “coll d’ampolla” entre Tarragona i Vandellós. La reclamació d’un túnel passant a València per donar sortida al cul de sac que suposa l’estació així com la manca d’ample internacional entre València i Alacant, són altres de les intervencions que reclama AVE per anar avançant en les obres del corredor.

El web ha comptat amb la participació del secretari general adjunt de Ferrmed Francisco García Calvo i del consultor lleidatà Xavier Lluch, amb les empreses Aftershare-tv, CoyotAir i Cuatrochenta. El projecte ha estat realitzat amb tres jornades de gravació en helicòpter per tota la costa, des d’Algecires fins a la frontera amb França, amb l’objectiu que cada usuari pugui navegar des del seu ordinador, mòbil o tableta.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.