La plaça de l’Ajuntament tornarà a ser dels vianants el pròxim diumenge

València Noticies | Redacció.- El pròxim diumenge, l’últim del mes, com ja és habitual des del passat novembre, la plaça de l’Ajuntament es convertirà en punt de trobada de la ciutadania. Tornarà a quedar tancada al trànsit des de les 10 hores del matí i es reservarà per a ús dels vianants fins a les 20 hores. En esta ocasió, a més, serà escenari de propostes d’art, dansa, teatre i música de la cinquena edició del Festival 10 Sentits, aparador de les arts escèniques més avantguardistes i espai de reflexió per a artistes amb diverses capacitats.

Conseqüentment, a esta zona de vianants només podran accedir els vehicles dels residents i els dels transports públic, autobusos de l’EMT i taxis, que circularan per un carril provisional que unirà Periodista Azzati amb Roger de Lloria. Les línies de l’EMT afectades en este sentit són la 6, 8, 9, 10, 11, 13, 28, 70, 71 i 81, que seran reconduïdes fins a reprendre el seu recorregut habitual per Pérez Pujol i Barques.

Movilidad Sostenible reorganizará el tráfico rodado y reconducirá las líneas de la EMT afectadas.
image-376566

També hi haurà lleugers desviaments en les línies de l’EMT que accedixen a la plaça per altres punts. Les que habitualment hi accedixen pel carrer de Sant Vicent des de la plaça de la Reina es desviaran al carrer de la Pau per Marqués de Dosaigües i Poeta Querol cap a Barques (4, 16), Pascual i Genís i Colón (6, 8, 9, 11, 70 i 71).

Així mateix, les que ho feien des de Correus venint pel carrer de Colón (10, 13 i 81) seguiran pel carrer de Xàtiva desviant-se i, si ho requerixen, igual que les línies 14, 15, 19, 32, 35, 40, 62 i 67, cap a Sant Agustí, Sant Vicent i, després, Garrigues o Marqués de Sotelo.

Per acabar, tal com ha informat la Regidoria de Mobilitat Sostenible, que ha assegurat que la Policia Local de València vetlarà per a evitar congestions, ha recordat que l’accés a la plaça de la Reina a partir de la intersecció del carrer de la Pau amb Marqués de Dosaigües serà exclusiu per a veïns, bus i taxi, així com l’accés a Sant Agustí pel carrer de Xàtiva i Sant Vicent Màrtir.

Una plaça per a tots i per a totes

Cal recordar que la primera volta que es va convertir la plaça de l’Ajuntament en zona de vianants va ser el 29 de novembre de l’any passat, quan a l’espai alliberat de trànsit es va instal·lar la Fira contra el Canvi Climàtic i es va celebrar la jornada “Tots comptem, tots sumem”, organitzada per diverses organitzacions i entitats socials que treballen en l’àmbit del medi ambient. Després d’esta primera acció, emmarcada en el procés de recuperació d’un espai emblemàtic de la ciutat per als ciutadans i ciutadanes, la plaça de l’Ajuntament també ha acollit, per exemple, actuacions i espectacles circenses, teatre, balls i una trobada de patinadors i patinadores (el 27 de desembre); un mercat de productes ecològics “de quilòmetre zero” cultivats a l’horta (31 de gener). L’últim diumenge de febrer és l’únic que la plaça no es va tancar al trànsit rodat per no interrompre la programació de les festes falleres.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.