La Plaça Major acollirà els actes commemoratius pels 86 anys de les Normes de Castelló  

Ignasi Garcia Normes 32Garcia convida a la ciutadania castellonenca a eixir al carrer el 15 de desembre “per dir que decidim parlar i viure en valencià”

 Sota el lema ‘Decidim valencià!’, el 15 de desembre tindrà lloc una diada organitzada per la plataforma Castelló per la llengua, en col·laboració amb la regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, amb motiu del 86é aniversari de les Normes de Castelló. L’edil de Normalització, Ignasi Garcia, convida a tota la ciutadania a participar dels actes i commemorar l’aniversari de les normes les quals “reconeixen una cosa tan bàsica com és la unitat de la llengua”.

 Garcia ha explicat que “durant aquestes setmanes s’han previst una sèrie de conferències i diferents actes, entre els quals va ressaltar ‘La Festa del Cinema en Valencià’, que va ser un èxit i que va tindre una grandíssima acollida amb més de 900 persones inscrites”. Els actes finalitzaran el dissabte 15 de desembre amb les diferents activitats que ompliran, per primera vegada, la Plaça Major de Castelló de música i cultura, en un dia en què es vol centrar la reivindicació en els drets lingüístics dels valencianoparlants.

 La diada començarà a les 10.00 hores amb la ‘fira d’entitats’, en la qual més de 30 col·lectius muntaran paradetes informatives. A partir de les 11.00 hores s’iniciaran les activitats dirigides al públic infantil, amb un taller de Botafocs, contacontes LGTBI, animació infantil amb l’Esplai Pentecosta i l’actuació de Trobadorets.

 Les muixerangues arribaran a les 13.00 hores amb l’actuació de les dues formacions muixerangueres de la ciutat: la Conlloga-Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de la Plana. A continuació, hi haurà un dinar popular i, a partir de les 17.00 hores, tindrà lloc una concentració davant de la Casa Matutano, seu de la signatura de les Normes del 32 i la lectura del manifest. Finalment, la diada culminarà en un ambient festiu amb els concerts de Mireia Vives i Borja Penalba, Gener i Pepet i Marieta a partir de les 17.30 hores.

 L’edil convida a tots els castellonencs i a totes les castellonenques a què aquest pròxim dia 15 de desembre isquen al carrer i participen dels actes programats “per dir que decidim parlar i viure en valencià, ja que no hauria de ser alguna cosa excepcional, però per desgràcia ho està sent”, conclou.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.