La renovació de la font del monument a Cervantes ha reduït un 38% el consum elèctric

València Notícies | Redacció.- La renovació de la font ornamental del monument a Cervantes ha suposat una reducció del 38% del consum elèctric necessari per al seu funcionament i una optimització del potencial hidràulic. Així ho ha explicat hui el regidor de Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià.

La restauració s’ha programat enguany, coincidint amb el IV centenari de la defunció de l’escriptor. Es tracta d’una actuació que forma part dels treballs que s’estan desenvolupant per a millorar l’estat de la xarxa de fonts ornamentals i intentar que siguen més conegudes i apreciades.

la-mejora-del-conjunto-ornamental-forma-parte-de-una-iniciativa-que-pretende-tambien-dar-a-conocer-este-tipo-de-elementos-urbanos

El Servici Municipal del Cicle Integral de l’Aigua va assumir, a l’agost 2015, les labors de supervisió i control dels treballs de conservació i manteniment d’una relació de fonts ornamentals de la ciutat de València. Segons ha explicat Sarrià, els treballs han consistit bàsicament en la substitució del grup motobomba existent, per un conjunt de dos motobombes, una per a les verticals de la font ornamental, i una altra per a les parabòliques, amb una reducció de la potència instal·lada, que manté les exigències hidràuliques.

També en la instal·lació de variadors de velocitat, que permeten el control hidràulic, i la seua regulació en altures preestablides, i en funció de la velocitat del vent. S’han modificat els circuits hidràulics d’aspiració/impulsió existents, s’ha adaptat del quadre general de comandament i protecció i substituït els projectors existents per projectors amb llums de tecnologia LED d’acer inoxidable amb IP-67, de major rendiment que mantenen els nivells lumínics.

La font ornamental del monument a Cervantes es troba en la zona enjardinada existent entre les Torres de Quart i La Beneficència, al carrer Guillem de Castro, 102. “Amb totes estes actuacions, a més d’optimitzar el potencial hidràulic, s’ha obtingut una reducció del consum energètic del 38 per cent”, ha remarcat el regidor.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.