banner_990x90_EFE (1)

La Societat Pla Cabanyal es convertix en mitjà propi i servici tècnic de l’Ajuntament

València Noticies | Redacció.- La Comissió de Desenvolupament Urbà i Habitatge del pròxim dilluns acordarà atribuir a la Societat Pla Cabanyal-Canyamelar la condició de mitjà propi i servici tècnic de l’Ajuntament. Així ho ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, que ha destacat que això permetrà que es puguen aprovar i executar projectes de rehabilitació, regeneració i renovació urbana al Cabanyal-Canyamelar.

De fet, es podran elaborar estudis urbanístics, incloent-hi fins i tot la redacció d’instruments de planejament i projectes d’urbanització, l’elaboració de projectes de reparcel·lació o expropiació, l’execució d’obres d’infraestructura, urbanització i edificació, així com la remodelació i rehabilitació urbana i de dotació de servicis o instal·lacions urbanes d’ús i servici públic, és a dir, construcció d’edificis i equipaments de qualsevol tipus.

El concejal de Desarrollo Urbano y Vivienda, Vicent Sarriá.
image-358197

D’esta manera, l’Oficina Pla Cabanyal passa a ser mitjà propi i servici tècnic de l’Ajuntament de València. Sarrià ha recordat que la Generalitat ja va declarar la societat mitjà propi al gener de 2010, en què s’arribà a modificar fins i tot els seus estatuts, per la qual cosa des d’aquell moment podien rebre encàrrecs de l’Administració autonòmica. No obstant això, “d’una manera poc convincent”, ha explicat el regidor, “l’Ajuntament no va adoptar llavors el mateix acord”.

Vicent Sarrià ha lamentat que el Partit Popular “utilitzara la Societat Pla Cabanyal per a comprar cases per enderrocar-les després”. “Però, afortunadament”, ha afegit, “estem en un temps nou, en el qual la rehabilitació, regeneració i renovació urbana són objectius irrenunciables. S’ha posat fi a l’espoli del PP, i després de la suspensió del PEPRI del Cabanyal i l’aprovació en breu d’unes normes urbanístiques d’urgència, començaran a executar-se centenars de projectes en els quals treballem estos mesos”.

Tal com ha recordat l’edil, en la rehabilitació del Cabanyal es treballa en coordinació amb la Generalitat, ja que la Societat Pla Cabanyal és totalment pública: està constituïda al 50 % per AUMSA (en representació municipal) i al 50 % per EIGE (en representació de la Generalitat).

De fet, és probable que el pròxim divendres s’òbriga de nou, per decret del Consell, la possibilitat de reassignar projectes del Pla Confiança. Com ha recordat Sarrià, al novembre de 2013 va finalitzar el termini per a reassignar nous projectes, “i hi havia pendents 11 milions d’euros del Cabanyal que el govern municipal nterior pretenia utilitzar per a comprar més cases per a enderrocar-les i per a eliminar la trama històrica del carrer de Sant Pere i fer un bulevard”.

Estos milions es reassignaran per a nous projectes al Cabanyal, que s’aprovarien possiblement en el ple de maig i tindran un termini d’execució fins a final de 2018.

El regidor ha subratllat la importància del decret del Consell, ja que totes les obres en marxa a càrrec del Pla Confiança havien d’estar finalitzades al desembre de 2016. “No obstant això”, ha explicat, “la corporació actual va rebre no només projectes paralitzats, sinó altres que ni tan sols s’havien redactat o contractat, i existia el risc de perdre estes inversions que hauria hagut d’assumir l’Ajuntament”.

En el cas del Cabanyal, estan en esta situació el projecte de col·lectors de la xarxa arterial del Cabanyal, amb un pressupost de 4,5 milions d’euros, que ni tan sols estava redactat. El regidor Vicent Sarrià, responsable també del Cicle Integral de l’Aigua, ha assenyalat que esta actuació ja està en procés de licitació: ja s’ha obert el primer sobre de la contractació (on s’han presentat unes 40 empreses) i les obres podrien començar en pocs mesos.

De la mateixa manera, hi havia tres projectes més d’urbanització paralitzats des de 2010: als carrers de la Reina, del Progrés i del Doctor Lluch, per un import de 6 milions d’euros, i que ara es troben també en fase de contractació.

Per això, Sarrià ha agraït a la Generalitat que “haja anteposat els interessos dels municipis, perquè tota la inversió compromesa en el Pla Confiança siga finalment executada, no solament en el cas de València, sinó en tota la Comunitat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.