La Volta dispara les reserves i aconsegueix el 100% d’ocupació en hotels de Castelló

160907-vuelta-ciclista-16
image-420014
L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la projecció de la ciutat per l’impacte mediàtic i aplaudeix la resposta dels castellonencs

El pas de la Vuelta per Castelló s’ha deixat notar en la pràctica totalitat d’hotels de la ciutat. L’esdeveniment esportiu ha disparat les reserves aquesta setmana, concretament els dies 5 i 6, fins a aconseguir el 100% d’ocupació en set hotels de la ciutat, altres tres han superat el 90% i altres dos s’han quedat per sota. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat que la Volta “no solament és un esdeveniment de primera magnitud en l’esportiu sinó que és una fita promocional per a projectar la imatge de la ciutat i, a més, genera noves oportunitats per a Castelló”.

Segons la informació oferida pel Patronat Municipal de Turisme, els dos dies previs a l’eixida des de Castelló de la 17ena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya s’ha aconseguit el 100% d’ocupació en set hotels, en alguns casos tant el dia 5 com el 6. La regidora de Turisme, Patrícia Porta, ha manifestat la “satisfacció pels elevats índexs d’ocupació que s’han registrat en els hotels de Castelló”, una satisfacció que comparteix el sector. “L’eixida de la 17ª etapa de la Tornada Ciclista a Espanya des de Castelló precedida a més per un dia de descans ha permès que les *pernoctaciones es disparen”, ha subratllat l’edil.

L’impacte econòmic benvolgut, segons les dades presentades per la pròpia alcaldessa de Castelló, s’ha situat prop dels 300.000 euros, només en pernoctacions en hotels, més les despeses en restauració, compres, etcètera. La primera edil també ha insistit que la Volta serveix per a “promocionar la imatge de la ciutat de Castelló i situar-la en el mapa del positiu”. De fet, és una competició que es veu per televisió en 190 països, la qual cosa suposa quasi la totalitat del món, amb una audiència diària en el nostre país d’1,4 milions d’espectadors.

L’eixida de l’etapa Castelló-Llucena del passat dimecres, 7 de setembre, també va congregar a milers d’afeccionats al llarg del recorregut urbà per Castelló i pel Grau. Els afeccionats es van bolcar amb els ciclistes aplaudient el pas de l’escamot a peu de carrer en una eixida neutralitzada que, des de l’antic recinte del mercat del dilluns, va recórrer l’avinguda Germans Bou, avinguda Casalduch, Orfebre Santalínea, ronda Millars, ronda Magdalena, Sant Roc, Sanahuja, plaça Maria Agustina, Gobernador, avinguda del Mar, Serrano Lloberas i avinguda Ferrandis Salvador.

El desplegament de la Volta en la ciutat de Castelló ha requerit el treball de diferents àrees municipals com el Patronat d’Esports, l’àrea de Seguretat i la de Mobilitat. El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha felicitat a la ciutadania “per la magnífica resposta” al pas de la Volta.

Turisme adaptat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Turisme, Patricia Puerta, van aprofitar l’eixida de la volta per a saludar al blogger Miguel Nonai, que participava en un famtrip especialitzat en turisme adaptat organitzat per l’Agència Valenciana de Turisme. Nonai és un referent per a les persones amb mobilitat de reduïda.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.