L’Ajuntament aconseguix el període de pagament a proveïdors més baix de la sèrie històrica

Valencia Noticias  | Redacción.- El deute viu de l’Ajuntament de València se situa a 31 de desembre de 2015 en 714’9 milions d’euros, aconseguint una reducció respecte dels 809’6 milions euros de l’exercici anterior. Cal remuntar-se a fa més d’una dècada per constatar un deute viu més baix a l’Ajuntament de València. El Consistori ha aconseguit rebaixar en 5 punts el percentatge d’endeutament respecte el pressupost global en només 1 any.

L’alcalde València, Joan Ribó, ha destacat “la bona gestió econòmica que l’actual Equip de Govern municipal està duent a terme, i que ha permés augmentar el gasto social per a fer front a la situació d’emergència de moltes persones que viuen en la nostra ciutat, alhora que enfortim l’economia local amb una reducció del deute i dinamitzem els sectors productius de València”.

El Consistorio ha conseguido rebajar en 5 puntos el porcentaje de endeudamiento.
image-344513

Ha sigut la seua valoració després de conéixer les dades, en primer lloc, del període de pagament a proveïdors. Amb 25’1 dies es tracta de la xifra més baixa que ha conegut l’Ajuntament de València des que es fa seguiment d’esta dada. Segons ha dit l’alcalde, “tenim un compromís amb l’economia productiva de la ciutat, amb les empreses i autònoms que creen riquesa i ocupació; per això, l’administració ha d’estar al seu costat i no entorpir l’activitat productiva, com havia ocorregut en el passat”. Ribó ha explicat que “retardar el pagament implica posar a moltes empreses i autònoms en la corda fluixa, per això fem un esforç diari per acurtar el període de pagaments: perquè som una administració responsable”. A més, ha dit, “l’erari públic es beneficia de la disminució dels interessos de demora. La bona gestió econòmica ha de ser –i per fi ho és- una senya d’identitat del govern municipal”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha rebaixat en 5 punts el percentatge d’endeutament de l’administració local, en només 1 any. Així les coses, pel que fa al nivell de deute, cal remarcar com “el deute viu (és a dir, el que queda per pagar de deute) s’ha situat a 31 de desembre de 2015 en els 714’9 milions d’euros, mentre en l’exercici anterior se situava en els 809’6 milions”. El percentatge de deute sobre el total del pressupost municipal se situa, per tant, en el 89’03%, front al 93’83% de finals de 2014. Per a trobar un deute viu més baix, cal remuntar-se a abans del 2005. Sobre estes xifres, l’alcalde Joan Ribó ha explicat que “és possible eixir de les polítiques d’austericidi i de retallades que vam viure en les legislatures passades, amb una bona gestió econòmica que faça confluir un major gasto en polítiques socials i, al mateix temps, prenga el camí de la reducció del deute. La ciutadania exigix polítiques econòmiques responsables, que eviten el malbaratament i l’amiguisme, i pensen en els veïns i veïnes de la ciutat. I en això estem en este govern municipal”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.