L’Ajuntament amplia el pla contra la contaminació lumínica al barri de Malilla

València Notícies | Redacció.- València segueix endavant en el seu projecte d’estalviar energia a través de l’enllumenat públic. I per això manté diverses actuacions simultànies. Al ja conegut canvi de fanals a través de les Ajudes a l’Eficiència Energètica i Estalvi d’Energia de l’IDAE, se li uneixen altres actuacions com ara el canvi dels fanals de bola al carrer Oltà, al barri de Malilla de la ciutat, segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Concretament, en este cas s’han substituït 18 fanals antics de bola que projectaven llum cap a totes les direccions per altres models nous que enfoquen la il·luminació exclusivament cap a la vorera, amb el que suposa de milloria per al descans i el benestar del veïnat. A més, amb el canvi també es contribueix a pal·liar la contaminació lumínica de València.Nuevas farolas en Malilla.

Canvis de fanal a led en Bernat Descoll

A més, en el mateix barri de Malilla, en el carrer Bernat Descoll, s’han canviat 83 fanals a il·luminació led càlid de 3.000 ºK de temperatura de color. Així, els nous fanals han passat de bombetes de 150W i 250 W a bombetes led de  50W i 75 W que generen la mateixa intensitat però amb menor consum. Actualment en moltes zones de la ciutat l’Ajuntament ja manté apagada un dels dos fanals com a mesura d’estalvi.

Estes dos intervencions –amb un pressupost de 43.047 euros- són un projecte triat pels mateixos veïns i veïnes dels barri de Malilla, a través dels pressupostos participatius de 2017 impulsats pel Govern de la Nau. L’actuació reduirà la despesa en manteniment, alhora que permetrà un major estalvi i una major eficiència. El pla d’eficiència energètica que aplica l’Ajuntament a través de l’IDAE es troba en la meitat del termini de la seua execució.

“Ens sentim responsables de la promoció de les alternatives existents en matèria d’estalvi i eficiència energètica, ja que és considerada una de les ferramentes per posar fre al canvi climàtic, de manera que una de les tasques principals de la regidoria consisteix en millorar l’enllumenat públic de la ciutat”, ha dit Campillo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.