L’Ajuntament ampliarà la vorera de San Vicent i obrirà un carrer a Orriols amb programes d’iniciativa pública

València Notícies | Redacció.- Dos colls de botella urbanístics de la ciutat s’obriran durant el pròxim any a través d’un procés de gestió urbanística d’iniciativa pública, amb l’aprovació de dos programes d’actuació aïllada (PAA) que impulsa la Delegació de Desenvolupament Urbà, a través del Servici de Gestió Urbanística.

El regidor de Desenvolupament Urbà Vicent Sarrià ha anunciat que els pressupostos municipals per a 2017 inclouen una partida pressupostària de 425.000 euros per a tramitar estos dos PAA, 380.000 euros per a l’obertura del carrer de Baeza cantonada amb Agustín Lara al barri de Orriols i 45.000 euros per a la del carrer de Sant Vicent Màrtir cantonada amb Empar Iturbi.

El primer permetrà obrir un carrer taponat per un antic restaurant que impedix connectar el carrer d’Agustín Lara amb l’avinguda de la Constitució. Els veïns coneixen este espai com “el forat de la vergonya” perquè per a comunicar-se entre els carrers de Baeza i d’Agustín Lara ho fan a través d’un orifici a la paret.

sarria-impulsa-la-gestion-de-iniciativa-publica-para-solucionar-problemas-urbanisticos-en-los-barrios

Encara que la Delegació ha mantingut reunions amb l’entitat financera propietària de la majoria dels terrenys perquè impulsaren tan prompte com fóra possible el programa d’actuació integrada que permetria l’obertura del carrer i la seua urbanització, este procediment encara té un cert retard, a pesar que recentment s’han inscrit com a agrupació d’interés urbanístic en el registre creat fa dos mesos per l’Ajuntament.

“Hem cregut convenient impulsar de manera paral·lela el programa d’actuació aïllada d’iniciativa pública”, ha assenyalat Sarrià, ja que incorpora els solars edificables annexos als vials que cal obrir, i per a això es disposa de 380.000 euros, que l’Ajuntament recuperaria quan es giren les quotes d’urbanització, però este procediment agilitzaria els tràmits i, si és possible, a final de 2017 el carrer podria estar obert.

En el cas suposat que el PAI d’iniciativa privada, que inclou la totalitat dels terrenys, tinga un recorregut ràpid, l’Ajuntament retiraria el seu, ja que l’objectiu és que s’òbriga el carrer i s’acabe amb un dels conflictes urbanístics més coneguts a la ciutat, que durant 24 anys el govern municipal anterior ha sigut incapaç de resoldre.

El segon dels programes permetrà la construcció d’un sol edifici i la reculada de la vorera del carrer de Sant Vicent i Empar Iturbi, que els veïns reclamen de manera insistent durant anys i que han denominat “la vorera de la mort” perquè és un carrer amb molt de trànsit i voreres estretes.

Es tracta d’un solar amb dos propietaris i un únic edifici, i la legislació urbanística exigix que per a realitzar un PAA d’iniciativa privada és necessari disposar de la propietat de la totalitat de la parcel·la. Els dos propietaris no s’han posat mai d’acord i, per tant, l’única alternativa és promoure’l d’ofici per l’Administració.

“Fins ara no s’ha volgut impulsar este programa d’iniciativa pública per part dels governs municipals anteriors”, ha manifestat Sarrià, quan la solució vindrà per avançar en el pressupost 45.000 euros i després girar les quotes d’urbanització als dos propietaris, perquè a final de 2017 les voreres siguen més amples i segures. 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.