L’Ajuntament anuncia la devolució de la part de la paga extra de 2012 a la nòmina del mes de septembre

Valencia Noticias | Redacción.- L’equip de govern retornarà als funcionaris i funcionàries parteix part de la paga extra de 2012 “que no van cobrar per les retallades imposades pel govern central”. Per a poder executar esta devolució, que s’ajusta a allò que, de moment, ha autoritzat este govern i que es materialitzarà en la nòmina de setembre, el Consistori ha destinat 2,9 milions d’euros.

“Es compleix així una promesa que vam fer als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, a qui els vam prometre la devolució de la part de la paga extra autoritzada pel govern central en la primera nòmina possible i així va a ser, perquè complim les nostres promeses i perquè valorem molt la tasca del funcionariat per a dur a terme un bon servici públic a la ciutadania i per això estem sent especialment rigorosos en la recuperació dels drets perduts o furtats per l’anterior Corporació i pel govern central, tots dos en mans del Partit Popular”, ha declarat hui el regidor delegat de Govern Interior, Sergi Campillo.Los funcinarios municipales recuperarán parte de su `paga extra en septiembre.

En total, el pagament de la part proporcional de la paga extra tindrà un cost de 2.941.081,42 euros per a l’Ajuntament. Les persones afectades a les quals se’ls va retirar la paga van ser 5.170 persones. Es tornarà a tots els empleats i empleades que continuen treballant en estos moments i que van veure “furtada” la seua paga extra durant el 2012. Els empleats que en l’actualitat ja no treballen en l’Ajuntament (per jubilació, per exemple) la cobraran durant el mes d’octubre. De mitjana, es tornarà a cada empleat 568,87 euros.

“Anem a tornar immediatament el 26,23% de la paga extra llevada pel govern central del PP en 2012 al personal funcionari i a més, el 42,31% al personal laboral de l’Ajuntament. Amb esta devolució, tant en el cas dels funcionaris com en el cas de les persones laborals, l’Ajuntament haurà tornat el 50% de la paga extra que les retallades del govern presidit per Mariano Rajoy va fer al nostre personal”, ha declarat Campillo, qui a més ha afegit que “l’Ajuntament de València torna a exigir al ministre Montoro que ens permeta retornar la totalitat de la paga extra del 2012, perquè no entenem perquè el govern central s’entesta en seguir furtant drets als nostres funcionaris”. En este sentit, el regidor d’Hisenda Ramón Vilar ha afegit “que s’hauria de poder reintegrar el restant 50 per cent, en un breu termini” posat donat que, ha afirmat “no és de rebut la pèrdua de poder adquisitiu amb que el Govern del PP ha castigat els empleats públics”.

Finalment, Sergi Campillo ha valorat: “Podríem haver tornat la paga extra a l’octubre, però hem optat per a tornar-la en el mes de setembre per a complir un compromís amb les seccions sindicals i sobretot, per a complir un compromís amb tot el personal de la casa. Ara cada persona decidirà en llibertat quina que fer amb els seus diners. Perquè són seus i mai haurien d’haver sigut retinguts per culpa del govern central del Partit Popular”.

 

 

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.