banner_990x90_EFE (1)

L’Ajuntament aposta per recuperar el rem en Falutx

Valencia Noticias | Redacción.– La regidora d’Esports, Maite Girau, s’ha reunit hui amb una representació de la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana, amb qui ha coincidit en la voluntat de recuperar i impulsar esta modalitat esportiva que, a més, inclou una especialitat típicament valenciana, el rem en falutx.

Es tracta d’un esport que ha estat íntimament unit a la vida dels pescadors valencians. Esta modalitat data de principi del segle XX, i al llarg d’esta centúria va ser reconegut com a esport autòcton.

El remo en Falucho cuanta con una modalidad típicamente valenciana.
image-274194

Amb el pas dels anys, la modalitat de rem en falutx ha patit diferents avatars, però l’interés que desperta en els valencians ha anat augmentat fins a situar la Comunitat Valenciana en la tercera posició en el rànquing de federacions autonòmiques.

Tal com ha expressat la regidora Girau als integrants de la Federació de Rem, des de la Regidoria d’Esports es pretén impulsar una línia de treball dirigida a la difusió d’este esport autòcton valencià que es desenvolupa a la mar.

“La promoció d’esports aquàtics és un dels objectius que la Regidoria d’Esports es planteja com a prioritaris”, ha afirmat la delegada, que ha avançat la seua voluntat de crear una Escola Municipal de Rem, dins d’un programa destinat a incrementar l’oferta d’activitats esportives aquàtiques.

Durant la trobada, la regidora ha escoltat els suggeriments dels especialistes del rem, i ha subratllat la “clara aposta per recuperar els esports autòctons, i més concretament un de tan tradicional de les nostres costes, com és el rem en falutx”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.