L’Ajuntament aprova el projecte de rehabilitació del xalet d’Aben al Abbar

1025 Recreació Xale Aben Al Abbar_1Les obres tenen un pressupost de mig milió d’euros i duraran 10 mesos

 La regidoria de Govern Interior, dirigida per Sergi Campillo, aprovarà en la Junta de Govern Local divendres el projecte de les obres de restauració i rehabilitació del Xalet d’Aben Al Abbar, de tipologia valenciana tradicional, i amb valor històric i protecció de Nivell 2, al barri dels Albors de València. Immediatament després de l’aprovació del projecte es començarà la licitació per a executar les obres.

El Xalet d’Aben Al Abbar forma part dels edificis incorporats en el Pla d’Intervenció en Edificis Municipals de Valor Patrimonial iniciat per l’Àrea de Govern Interior el 2015. Fins al moment ja s’han realitzat diversos treballs de conservació i manteniment per reduir el seu deteriorament, així com un estudi en col·laboració amb estudiants de l’Escola d’Arquitectura de la UPV.

El regidor Campillo ha destacat “l’interès del Govern de la Nau en la recuperació i la cura del nostre patrimoni, així com la potenciació dels usos ciutadans del patrimoni local, per això hem apostat per la recuperació global del  valor patrimonial del Xalet d’Aben Al Abbar i el vam incorporar al conveni amb la Diputació de València” per a ajudes en intervenció de 2016.

Així, Campillo ha recordat que en gener de 2014 l’actual alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ja va presentar una moció a la comissió d’urbanisme que exigia a l’aleshores govern del PP destinar les partides econòmiques necessàries per a la rehabilitació integral d’este xalet després que la Diputació de València no fera efectiva mai una partida econòmica per a este fi que havia anunciat oficialment en aquell moment.

 

UN XALET VALENCIÀ AMB MÉS DE 100 ANYS D’HISTÒRIA

En l’anàlisi previ al projecte s’ha apreciat que la primera construcció data del 1916. Es tractava d’un habitatge unifamiliar de tipologia valenciana tradicional amb un únic cos, de dos altures, situat al centre d’un solar rectangular que manté les mateixes proporcions que l’actual.

L’edificació va patir diverses ampliacions entre 1916 i 1930, que mantenien el volum original i afegien elements com una balconera i un volum annex. El 1930 es va realitzar l’última ampliació, rellevant pel fet de ser la que ens ha arribat; on es repeteix de forma simètrica el volum afegit en un costat.

El Xalet d’Aben Al Abbar té el valor simbòlic per, segons alguns historiadors, haver estat el lloc on va fer l’última reunió el govern de la Segona República Espanyola abans del seu exili, es troba en un estat ruïnós i d’extrem abandó, amb el risc de col·lapse total de la seua seua estructura. L’immoble, de propietat municipal, va ser adquirit en 2009 per un milió d’euros i està construït sobre una parcel·la de 1.029 metres quadrats. L’edifici consta d’una planta baixa i una primera planta amb una superfície total de 399 metres quadrats.

Tenint en compte l’anàlisi realitzada de l’edifici existent i el programa de necessitats plantejat per a un ús polivalent de l’edifici, s’ha plantejat l’actuació des de l’exterior de l’edifici cap a l’interior. El projecte se centra en la rehabilitació i reforçament de l’envoltant i l’estructura de l’edifici. Una vegada consolidades, s’emprendrà la compartimentació interior i de les instal·lacions i els revestiments previstos i es deixarà el condicionament de la parcel·la interior i exterior a un arranjament a estudiar juntament amb l’entorn. Les obres tenen un pressupost de mig milió d’euros i duraran 10 mesos

UNA DOTACIÓ PÚBLICA PER AL BARRI DELS ALBORS (CAMINS AL GRAU)

“Ara, per fi, des de la seriositat i el rigor d’unes administracions públiques que compleixen el que anuncien, el Xalet del carrer Aben Al Abbar serà rehabilitat i constituirà un espai municipal que suposarà una dotació pública per a un barri -situat en el districte de Camins al Grau- que el PP deixà sense cap tipus d’infraestructura ni servici públic durant anys”, ha dit Campillo.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.