L’Ajuntament aprova el projecte de reparació de l’estació de bombeig d’aigües residuals situada al passeig de L’Albereda

Les obres en el col·lector i el forjat evitaran efectes mediambientals negatius

 

sectorización Paseo AlamedaL’Ajuntament ha aprovat el projecte de reparació del col·lector i el forjat de la càntera de Cantarranas, situada en l’Estació de Bombeig d’Aigües Residuals (EBAR) denominada Eivissa situada en la prolongació del passeig de l’Albereda. El regidor de Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha remarcat la importància de realitzar esta obra per a evitar «el col·lapse del funcionament d’esta estació de bombeig, que tindria efectes mediambientals negatius». El termini d’execució del reacondicionament serà de 3 mesos i compta amb un pressupost que ascendix a 156.199,82 euros.

 L’Ajuntament de València disposa d’una EBAR situada en l’antic llit del riu Túria des de fa 30 anys a la qual li arriba el col·lector unitari —que abasta aigües residuals i aigües pluvials— del carrer de Serradora. Des d’ací, les aigües residuals són impulsades fins a connectar amb Col·lector Nord en el tram III.

El forjat d’esta càntera, a la qual li arriba el col·lector de Serradora, «es troba en tal estat de deteriorament que amenaça enfonsament a causa de l’àcid sulfhídric que es produix en l’emmagatzematge d’aigües residuals», ha explicat Sarrià. «El grau de deteriorament és tal que, de no actuar-se en breu, l’enfonsament del forjat col·lapsaria el funcionament d’esta estació de bombament», ha afegit.

En este sentit, les conseqüències provocarien «un alleujament de les aigües residuals del col·lector de Serradora al riu, la qual cosa tindria efectes mediambientals negatius i amb esta obra, es podran evitar», ha comunicat el regidor.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.