L’Ajuntament de Castelló i l’UJI potencien la solidaritat i la convivència

Les dues institucions han signat el conveni ‘Pisos Solidaris’ perquè estudiants habiten i cooperen al barri de San Lorenzo

L’Ajuntament de Castelló juntament amb la Universitat Jaume I i la Conselleria d’Habitatge han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual, estudiants de l’UJI habitaran vivendes del barri de San Lorenzo sense pagar lloguer, a canvi de participar en un programa d’activitats voluntàries de caràcter sociocomunitàries.

El Programa Pisos Solidaris és un projecte gestionat per la Universitat Jaume I amb col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i l’entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana que té com a nucli d’execució el barri de San Lorenzo, un barri amb necessitats específiques de desenvolupament comunitari on estudiants de la Jaume I conviuen integrats en nou vivendes ubicades al barri, en el qual es realitzen setmanalment activitats de voluntariat amb els veïns i les veïnes de la zona.

Mitjançant aquest conveni, es pretén fomentar accions innovadores que tracten els problemes de la ciutat i així, incrementar el recolzament ocial i la promoció personal i laboral de les persones que habiten el barri.

Amb la renovació d’aquest conveni, s’habiliten nou vivendes de promoció pública que passen a ser cedides temporalment a la universitat per tal que s’encarregue del seu habitatge i dels seus costos. Els estudiants que les habiten i hi participen en el programa Pisos Solidaris sols s’han de fer càrrec de les despeses de llum, aigua i comunitat de veïns.

D’aquesta manera, l’ajuntament, des de les regidories de Benestar Social i de Joventut, dirigides per José Luís López, es compromet amb la ciutadania i “apostem per la solidaritat, la tol·lerància i la integració social de tots els veïns i veïnes del municipi”, assegura l’edil.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.