L’Ajuntament comença els treballs de neteja d’escocells en el barri de Morvedre

1207 Escocells MorvedreEls treballs de neteja han començat al carrer Guadalaviar

 L’Ajuntament ha dut a terme hui els pertinents treballs de desbrossat en els escocells del carrer Guadalaviar, en la vora del riu. Com és conegut, València forma part de la «Xarxa de ciutats lliures de glifosat», el que suposa que el consistori no utilitza herbicides que contenen este component cancerígen.

D’esta manera, l’Ajuntament utilitza mètodes no contaminants a l’entorn d’escoles, col·legis, parcs públics i vials, amb l’objectiu de no danyar la salut de les persones ni del medi ambient. Per este motiu, s’han intensificat les tasques de desbrossat dels escocells amb un equip específic que es dedicarà a esta labor. Els treballs han començat al carrer Guadalaviar, que recorre la vora del riu entre la zona de Pont de Fusta i la Saïdia.

«Des que l’OMS va classificar el glifosat com probable cancerigen per als éssers humans al març de 2015, el nombre de municipis que ha vetat l’ús de l’herbicida s’ha disparat. Ple a ple, els ajuntaments han anat posant barreres a l’aplicació del producte, usat de forma estesa per eliminar les males herbes en el manteniment d’espais públics com parcs, jardins o col·legis», ha assegurat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

Així, València forma part junt a ciutats com Madrid, Barcelona, Tarragona o Saragossa de la «Xarxa de ciutats lliures de glisofat». D’ esta manera, diverses ciutats de la Comunitat Valenciana tambié utilitzen alternatives més saludables en el manteniment de la jardineria, com Alzira, Xirivella, Onda i Castelló. En l’any 2023, estarà prohibida la utilització del glifosat en tota Europa.

«Des de l’Ajuntament de València apostem per un model de jardineria respectuós amb el medi ambient. Diversos estudis han assenyalat que el glifosat pot resultar tòxic per als pol·linitzadors, un motiu més, per evitar-ne el seu ús. Des del consitori estem fent polítiques actives en favor de les abelles urbanes i açò va en eixa direcció també», ha afegit la regidora Pilar Soriano.

 

UNA VALÈNCIA MÉS VERDA

D’altra banda, ja està en marxa la licitació per executar les obres del projecte «Una València més verda, reposició d’arbrat en escocells buits al terme municipal de la ciutat de València», a través del que es reposaran 3.274 escocells buits que existixen en el viari urbà, mitjançant la plantació de 86 espècies diferents. L’obra compta amb un pressupost final de 2.082.352,89 €.

«Plantarem arbres per tota la ciutat tal com demandava la ciutadania a través de la iniciativa dels pressupostos participatius», ha assegurat Soriano. A més, ha afirmat que «l’execució del projecte està dividit en cinc lots, agrupats per districtes i amb un pressupost equilibrat, causa de la grandària de l’obra i de la necessitat d’ajustar-la al període de parada vegetativa de la majoria dels exemplars».

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.