L’Ajuntament connecta el carrer Almassora amb Ciutat Vella per carril bici

València Noticies | Redacció.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible ja ha començat les obres del carril bici que enllaçarà Alboraia amb el carrer dels Serrans i el pròxim anell ciclista de la ronda interior a través de l’avinguda d’Alfauir i del carrer d’Almassora.

Una de les mesures més visibles és la creació del carril bici bidireccional pel pont de Fusta que proporciona a les bicicletes un carril exclusiu en la calçada i que connectarà amb el carrer d’Almassora.

Carril bici. (Imagen de archivo).
image-409899

Com la ciutadania ja sap, el carrer dels Serrans és ara de preferència per a vianants i el carril dret del pont de Fusta –que era d’accés de cotxes a la zona ara protegida– ja no té sentit. Així, la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha pogut donar-li un nou ús i dotar els usuaris de la bicicleta d’un recorregut més segur cap al centre històric de la ciutat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que esta actuació “dóna resposta a les necessitats de crear vies segures per als ciclistes, especialment en este punt, que amb la construcció del nou pont de Fusta, el carril bici s’havia deixat inacabat per part de l’anterior Govern del PP”.

A més, d’una banda, s’organitza d’una manera més lògica i, de l’altra, es millora la seguretat per als vianants, per als usuaris de la bici i per als cotxes en l’entorn del pont de Fusta per la part de Sant Pius V.

Es tracta d’un encreuament especialment perillós per la confluència de diverses vies (els cotxes que ixen del carrer de la Mare Sacrament, els que entren cap al carrer d’Almassora, les bicicletes que van per damunt de la vorera en eixe tram i els autobusos de l’EMT que tenen diverses parades en eixe punt).

Així, el carrer de Santa Amàlia assumirà el pas de les bicicletes i baixarà el carril bici que anava per damunt de la vorera i ocasionava molèsties als vianants d’eixe tram. D’altra banda, els carrers d’Alboraia i del Pintor Vilar seran els punts d’entrada per als cotxes.

També cal destacar que amb la reorganització més lògica i més segura d’este espai no es perd cap plaça d’aparcament per a cotxes, que no es veuen afectades per les obres de connexió del carril bici.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.