L’Ajuntament convoca la beca Velázquez 2018/2019 dotada amb 16.000 euros en quatre pagaments

El Ayuntamiento pedirá la declaración BIC y Fiesta de Interés Turístico la festividad de la Virgen de los Desamparados.Es tracta d’una de les beques amb major dotació en el panorama artístic.

 

L’Ajuntament de València ha aprovat una nova convocatòria de la Beca Velázquez, una de les millor dotades del panorama artístic, per al curs acadèmic 2018 / 2019. Estarà dotada novament amb 16.000 euros que tornaran a ser abonats en quatre pagaments, una de les novetats de la darrera edició en resposta a una reivindicació històrica del sector artístic.

 

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha destacat la importància d’esta beca per a realitzar un projecte artístic en la Casa de Velázquez de Madrid durant el pròxim curs acadèmic, en donar suport econòmic per a la formació de joves artistes plàstics empadronats a la Comunitat Valenciana almenys durant un any. “Durant molt de temps hi havia artistes que havien de renunciar a esta gran oportunitat perquè el pagament es feia al final de l’estada, una qüestió que ja vàrem corregir per a, no sols donar suport, sinó també reforçar esta beca tan enriquidora per als artistes que la guanyen”, ha explicat. El primer dels quatre pagaments s’efectuarà en el moment de concessió de la beca.

 

La concessió d’esta beca s’efectuarà en règim de concurrència competitiva. Un jurat integrat per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals o la persona en qui delegue, l’artista guanyador de la convocatòria anterior, la Direcció de la Casa Velázquez, la Direcció d’Estudis Artístics de la Casa de Velázquez i una persona artista, crítica d’art, historiadora o investigadora no lligada a l’Ajuntament, avaluaran diversos criteris, com ara la coherència entre la justificació de l’acció, els objectius traçats i les activitats proposades, la creativitat, grau d’elaboració, innovació, originalitat, o interès de l’activitat o el projecte i, finalment, la qualitat artística.

 

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals des de la publicació d’esta convocatòria al Butlletí Oficial de la Província.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.