L’Ajuntament convoca un concurs per dissenyar quatre banys públics al jardí del Túria 

0801 Banys Jardí Túria2Es valorarà la utilizació de materials resistents i que els urinaris i lavabos siguen fàcils de netejar

 L’Ajuntament convoca un concurs públic per al disseny de quatre banys de nova construcció al jardí de l’antic llit del Túria, coordinat pel Col·legi Territorial d’Arquitectes de València. Per a la selecció dels projectes, que podran presentar-se en el mes de setembre, es valorarà la utilització de material antivandalisme i que els urinaris i lavabos siguen fàcils de netejar. «El jurat estarà composat per arquitectes municipals i també per arquitectes externs de reconegut prestigi i s’ha posat especial atenció per fer possible la participació de joves professionals», ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

 

Segons Soriano, «l’experiència duta a terme fa ara un any en els banys de Vivers, que es van reformar per complet amb material antivandalisme, ha funcionat molt bé, i la idea de la regidoria és, per tant, seguir amb este model també en el riu». Els urinaris i lavabos de Vivers són d’acer inoxidable, els vidres tenen blindatge d’alta seguretat, la pintura és d’un model específic antigrafiti, les aixetes i els polsadors van encastats i les portes estan reforçades perquè no es puguen trencar amb facilitat.

 

A més de la construcció resistent, es valorarà que el disseny afavorisca la neteja de l’espai. L’edil ha puntualitzat que «el manteniment i neteja d’estes instal·lacions, una vegada construïdes, dependrà del l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València». Soriano també ha recordat que en estos moments està oberta la licitació dels primers dos banys públics al jardí del Túria. Es tracta de la primera fase del projecte, que contempla la instal·lació de sis banys públics en este espai de la ciutat: dos corresponen a instal·lacions que ja existixen, però que cal rehabilitar, i els altres quatre seran de nova construcció i per al seu disseny s’ha convocat este concurs.

 

La regidora ha explicat que «el disseny del mobiliari urbà influix de manera decisiva en la forma en que vivim i convivim amb l’espai públic, amb els nostres veïns, amics, etc. Els banys públics que acollirà el jardí del riu, la seua disposició, la seua forma, entre d’altres aspectes, poden generar un espai singular i reconeixible. València és una ciutat que està donant molta importància al disseny. Per este motiu, des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins hem posat en marxa el concurs públic per al disseny dels banys públics del jardí del Túria, com un pas més per generar espais pràctics i arquitectònicament interessants a la nostra ciutat».

 

«Des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins estem fent un gran esforç per rehabilitar el jardí del Túria, un espai que des del govern de Joan Ribó considerem central i importantíssim per a València. El jardí del Túria vertebra la ciutat de dalt a baix i és un gran pulmó verd per a tots i totes, però durant molt de temps havia estat oblidat per part de l’anteroir equip de govern del Partit Popular. Amb este projecte que ara comencem, dotarem al jardí de sis banys que estaran equidistants entre si», ha conclòs Soriano.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.